Harbiye Askeri Müzesi müzekart ile gezilebilecek

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Harbiye Askeri Müzesi müzekart ile gezilebileceği duyuruldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Harbiye Askeri Müzesi'nin Müzekart sistemine dahil olacağı bildirildi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Harbiye Askeri Müzesinin koleksiyonlarının zenginliği ve çeşidi açısından dünyanın en eski ve önde gelen müzelerinden biri olduğu belirtildi. 

Müzenin 27 Mayıs'tan itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği arasında oluşturulan Müzekart sistemine dahil olacağı kaydedilerek, şu bilgiler verildi: 

"Böylece askeri müzenin yerli ve yabancı ziyaretçilerce daha kolay ve ucuz ziyaret edilmesi sağlanacak. Müzekart sistemine geçilmesi maksadıyla 27 Mayıs Salı günü saat 19.00'da tanıtım etkinliği düzenlenecek. Etkinlik kapsamında, Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği arasında protokol imzalanacak, 'Meçhul Asker' konulu miğfer sergisi açılışı yapılacak, Mehteran Birliği ile TRT sanatçıları birlikte konser verecek, Devlet Opera ve Balesi Topluluğu dans gösterisi sunacak." 

Bu konularda ilginizi çekebilir