Harry Potter'ın yıldızı, iyi niyet elçisi oldu

Emma Watson, Birleşmiş Milletler Kadın biriminin iyi niyet elçisi seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - "Harry Potter" serisi ile dünya çapında üne kavuşan İngiliz oyuncu Emma Watson, iyi niyet elçisi oldu.  

Watson, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi (UN Women) birimi tarafından iyi niyet elçisi seçildiğini duyurdu. 

Birimdeki harika insanlarla çalışacak olmaktan duyduğu heyecanı dile getiren Watson, kendisine "gerçek bir fark yaratma" olanağı sunacak görevden onur duyduğunu ifade etti. 

"Kadın hakları, kimliğimle ayrılmaz bir şekilde bağlantılı. Hayatımda o kadar derin ve köklü bir yeri var ki daha heyecan verici bir fırsat düşünemiyorum" diyerek duygularını dile getiren genç oyuncu, hala öğrenecek çok şeyi olduğunu, ancak zaman içinde bilgi birikimini, deneyimlerini ve  farkındalığını göreviyle bütünleştirmeyi ümit ettiğini sözlerine ekledi.  

BM Kadın birimi de Twitter'dan Watson'ın katılımının heyecan verici olduğunu belirtti.   

BM Kadın İcra Direktörü ve Genel Sekreter Başyardımcısı Phumzile Mlambo-Ngcuka "BM Kadın'ın değerlerini benimsediğine inandığımız Emma'yla çalışacak olmaktan heyecan ve onur duyuyoruz" dedi. 

21. yüzyılda gençlerin kadın hakları için mücadele etmesinin cinsiyet eşitsizliğinin önlenmesinde son derece önemli olduğuna işaret eden Ngcuka, genç oyuncunun entelektüel yönüyle birimin mesajlarını gençlere ulaştırabileceğinden emin olduğunu kaydetti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir