Hollywood'un efsanevi isimlerinden Mickey Rooney öldü

Hollywood'un efsanevi aktörlerinden Mickey Rooney, 93 yaşında hayata veda etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LOS ANGELES - Hollywood'un efsanevi aktörlerinden Mickey Rooney, 93 yaşında hayata veda etti.  

Yetkililer, uzun süredir rahatsız olan Rooney'in Hollywood'un kuzeyindeki evinde yaşamını yitirdiğini açıkladı.  

Oyunculuk kariyerine henüz küçük bir çocukken ailesinin tiyatrosunda başlayan Rooney, 80 yıllık meslek yaşamına çok sayıda sessiz film, Shakespeare oyunları, Judy Garland müzikalleri, Broadway oyunları ve televizyon dizileri sığdırmıştı.  

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından iki kez Oscar ödülüne layık görülen Rooney, 1939 yılından orduya katıldığı 1942'ye kadar sinema dünyasının en çok para kazandıran aktörü olarak da tarihe geçmişti.  

Özel hayatı da en az sinema kariyeri kadar renkli olan Rooney, ilk evliliğini 1942'de Hollywood'un unutulmaz oyuncularından Ava Gardner ile yapmıştı. Evlendiklerinde Rooney 21, Gardner ise 19 yaşındaydı. Sadece bir yıl süren evliliğin ardından Rooney, orduya katılmış ve askerlik günlerini İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan birliklerini eğlendirerek geçirmişti.  

Evlilikleri genellikle kısa süren Rooney, toplam sekiz kez nikah masasına oturmuştu. Rooney'in bu evliliklerden dokuz çocuğu oldu. Ünlü oyuncu, 19 torunu ile geniş bir aileye sahipti. Rooney, en son 2011'da "The Muppets" filmi ile seyirci karşısına çıkmıştı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir