Hollywood'un ünlü ismi Lauren Bacall öldü

Bacall, sinemanın efsanevi oyuncularından Humphrey Bogart'ın eşiydi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK  - Amerikalı ünlü oyuncu Lauren Bacall,  89 yaşında hayata veda etti. 

Ailesine ait Bogart Vakfı tarafından yapılan açıklamada, New York'taki evinde felç geçiren Bacall'ın öldüğü belirtildi.  

1924'te Brooklyn'de dünyaya gelen Bacall, boğuk sesi ve farklı güzelliğiyle Hollywood'un altın çağının tanrıçalarından biri kabul ediliyordu.   

Sinema kariyerine 1944'te başrol oyuncusu olarak başlayan Bacall, "To Have and Have Not" filminde Hollywood'un efsanevi oyuncularından Humphrey Bogart ile oynamıştı. 

"Key Largo", "The Big Sleep" ve "Dark Passage" gibi filmlerde başrolü paylayan çift, 1945'te evlenmiş ve Bogart'ın 1957'de ölümüne dek evli kalmıştı. Bacall, ikinci evliliğini 1961'de ünlü oyuncu Jason Robards ile yapmıştı. Robards'ın alkol bağımlılığı, çiftin evliliğinin 1969'da sona ermesine neden olmuştu. Bacall, Bogart'tan iki, Robards'tan da bir çocuk sahibi olmuştu.  

1953'te "How to Marry a Millionaire" filminde Marilyn Monroe ile başrolü paylaşan Bacall, Broadway'de de sahne almış ve 1970'te "Applause", 1981'de de "Woman of the Year" oyunlarındaki performansları ile iki kez Tony ödülüne layık görülmüştü.  

"Designing Woman" ve "Murder on the Orient Express" gibi 30'dan fazla filmde rol alan Bacall, 1996'da Barbra Streisand ile oynadığı "The Mirror Has Two Faces" filmindeki performansı ile Oscar'a ve Altın Küre'ye aday gösterilmişti.  

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2009 yılında "film endüstrisinin altın çağının en önemli isimlerinden biri olan" Bacall'a özel bir Oscar ödülü vermişti.  

Bacall, "By Myself" adlı biyografisiyle de Ulusal Kitap Ödülü'ne layık görülmüştü.  

Bu konularda ilginizi çekebilir