Hürrem Sultan balesine Almanya'dan davet

Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'a duyduğu aşkı konu alan bale, Almanya'da düzenlenecek Bodenseefestival'de sahnelenmek üzere davet aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hürrem Sultan balesi, Almanya'da düzenlenecek Bodenseefestival'de sahnelenmek üzere davet aldı.  

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nden (İDOB) yapılan yazılı açıklamaya göre, 17 Mart 2012'de prömiyeri gerçekleştirilen Hürrem Sultan balesi, üçüncü sezonda sahneleniyor.   

Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde 24 ve 26 Nisan ile 24, 27, 29 ve 31 Mayıs tarihlerinde sahnelenecek eser, ayrıca Almanya'da düzenlenecek Bodenseefestival kapsamında 11-12 Mayıs tarihlerinde Graf Zeppelin-Haus'ta sergilenmek üzere davet aldı.

İlk kez 1977'de Oytun Turfanda'nın koreografisi ve Nevit Kodallı'nın bestesiyle Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Hürrem Sultan balesini, Deniz Olgay Yamanus ve Oktay Keresteci sahneye taşıdı.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'a duyduğu aşkı konu alan bale, öz oğullarını iktidara getirmek isteyen Hürrem'in, yanlış bir kararla oğlunu öldürtmesine yol açtığı Süleyman ile olan hikayesini, dramatik bir şekilde gözler önüne seriyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir