İstanbul, bir efsaneyi ağırlayacak

Günümüz müziğini en çok etkileyen isimlerden biri olan Bob Dylan, 20 Haziran’da, yeni konser mekânlarımızdan Black Box İstanbul’da hayranlarıyla buluşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünya müziğinin ozanı Bob Dylan, bu hafta İstanbullu sevenleriyle bir araya geliyor. Kentimizin yeni canlı konser mekânı Black Box İstanbul’un ilk performanslarından birinde sahne alacak olan Bob Dylan, 20 Haziran Cuma akşamı sevilen şarkılarını seslendirmeye hazırlanıyor. 

Pozitif Live organizasyonu ile bu hafta başlayacak konserlerle kapılarını sanatseverlere açacak olan kentin yeni canlı etkinlik merkezi Black Box İstanbul’un ilk konuklarından biri Bob Dylan. Yaşayan en önemli müzik efsanelerinden biri kabul edilen Bob Dylan’ın, 20 Haziran Cuma akşamki konseri, 20.00’de başlıyor. 

35 albüm, 11 Grammy ödülü... 

Bob Dylan ya da doğum ismiyle Robert Allen Zimmerman, müzik tarihinin en çok etki bırakmış ozanlarından biri olarak kabul ediliyor. Sanatçının geride bıraktığı 35 albüm, yüzlerce efsanevi konser performansı ve etkilediği sayısız müzisyeni de hesaba katınca, Dylan’ı müziğin son 50 yılda gösterdiği gelişimin sayılı öncülerinden biri olarak görmek mümkün. Beat kuşağı şiirini popüler kültüre taşıyarak 60’lar folk müziğinin canlanmasını tek başına sağlayan Dylan, daha sonra rock-n-roll’a kaymasına rağmen, şarkı sözlerinde içinde bulunduğu dönemlerin sorunlarına değinmekten, politik eleştiriden ve haksızlığa karşı mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmedi. Folk döneminde “Blowin’ IntheWind”, “Mr. Tambourine Man” ve “The Times They Are a-Changin’”, ardından rock-n-roll döneminde “Subterranean Homesick Blues”, “Like a Rolling Stone” ve “Visions of Johanna” gibi hitlere imza atan Dylan’ın 11 Grammy ödülü var. Son albümü “Tempest”ı 2012 yılında yayınlayan Dylan, aynı sene ABD Başkanı Barack Obama tarafından devletin sivil vatandaşlara lâyık görebileceği en yüksek onur olan Özgürlük Madalyası ile ödüllendirildi.

Haziran konserlerinin geliri Soma’ya 

Black Box İstanbul, müzik yolculuğuna bu ay gerçekleştirilecek üç konserle başlıyor. Konser mekânında bu ay Bob Dylan’ın yanı sıra 19 Haziran’da İskoçyalı grup Travis, 24 Haziran’da ise ilk kez ülkemize gelecek olan Pixies sahne alıyor. Black Box İstanbul, ilk ayında gerçekleşecek tüm konserlerinden elde edilecek bilet gelirlerini Soma’ya destek için bağışlıyor. Bilgi ve bilet alarak destek olmak isteyen sanatseverler, www.somaicinmuzik.com internet sitesini ziyaret edebilir. Mekânın bu hafta ağırlayacağı diğer konuk olan Travis, 1990'da Glasgow'da kurulmuş bir topluluk. Travis, şu ana kadar iki kere kazandığı BritAwards En İyi Grup ödülüyle İngiltere tarihinin en başarılı müzik gruplarından biri olarak görülüyor. Travis’in ayrıca 1 numaraya yükselmiş 2 albümü, top 10 listesine girmeyi başarmış 10 single parçası ve 12 top 20 single’ı bulunuyor. Grup, 2013 yılında piyasaya sürdüğü “Where You Stand” albümü ile İngiltere en çok satan albümler sıralamasına 3. sıradan girmeyi de başardı. Black Box İstanbul’un 24 Haziran’daki konuğu Pixies ise 1987'de , ilk 8 parçalık albümü “Come on Pilgrim”i yayınladı ve 1993'te dağılana kadar toplam 6 albüm piyasaya sürdü. Pixies, kendisinden sonra gelen Nirvana, Pavement, Radiohead ve The Strokes gibi gruplara ilham verdi. 2004 yılında tekrar bir araya gelen grupta, 2013 yılında kendi isteğiyle ayrılan basçı Kim Deal’in yerine Paz Lenchantin çalıyor. 

Şehrin yeni müzik mekânı: Black Box İstanbul 

Tribünler ve saha içi ayakta kullanımla 5 bin 800, tamamı oturmalı düzende ise 5 bin kişiyi ağırlayabilen Black Box İstanbul, “Tek Amaçlı, Çok Kullanışlı” mottosu ile yüksek sesli canlı konserlere öncelik veren bir mekan olarak tasarlandı. Black Box Istanbul’un stratejik önceliği canlı konser ve performans sanatları olmakla beraber; mekân kurumsal etkinliklerden ödül törenlerine, moda şovlarından TV programlarına kadar geniş bir etkinlik yelpazesine ev sahipliği yapabilecek; ağır yük taşıma kapasitesine sahip çatısı ve lojistik kolaylıkları sayesinde de art arda büyük prodüksiyonları ağırlayabilecek. Maslak Büyükdere Caddesi’nden Ayazağa Köyü’ne (Cendere Caddesi’ne) inen Ayazağa Yolu üzerindeki UNIQ İstanbul kompleksinin içinde yer alan Black Box Istanbul’un internet sitesi www. blackboxistanbul.com.