İstanbullular müziğe doyacak

Arif Sağ, Erdal Erzincan'ın öğrencileriyle hayata geçirdiği Bağlama Orkestrası projesinde yarın izleyiciyle buluşacak. Dream Theater ise 31 Temmuz'da KüçükÇiftlik Park'ta konser verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Progresif metal müziğin efsane grubu Dream Theater, İstanbul'da konser verecek. 

"A Long For The Ride" turnesi kapsamında  31 Temmuz'da KüçükÇiftlik Park'ta sahne alacak grup, hayranlarıyla 5 yıl sonra ikinci kez bir araya gelecek. 

New York'ta 29 yıl önce Berklee'de okuyan bas gitarist John Myung, gitarist John Petrucci ve davulcu Mike Portnoy tarafından kurulan grup, Kevin Moore'un katılmasıyla tamamlanarak 1985'te "Majesty" adıyla müzik hayatına başladı. 

Aynı isimli başka bir grup olması nedeniyle ismini "Dream Theater" olarak değiştirdikten sonra ilk albümleri "When Dream and Day Unite"ı çıkaran grubun en büyük özelliklerinden biri, her şarkının kendine özgü bir hikayesinin olması. 

Dünyanın "en yetenekli" virtüözlerinden oluşan kadrosu ve progressif müziğin yeniden yükselişini sağlamalarıyla tanınan Dream Theater, müziğinde rock ve heavy metali, jazz temelleriyle birleştirerek progressif metalde yeni bir yol açarak yaşamdaki gerçeklikleri yansıtan şarkı sözleriyle milyonları etkisi altına aldı. 

"Bağlama Orkestrası" yarın ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu'nda 

Türk halk müziği sanatçısı Arif Sağ, Anadolu müziğinin ve bağlamanın günümüzdeki başarılı temsilcilerinden Erdal Erzincan'ın öğrencileriyle hayata geçirdiği Bağlama Orkestrası projesinde izleyiciyle buluşacak. Konser, yarın ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek.  

Sergi 

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (İETT) Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yararına düzenlediği "Balletic Reflections" fotoğraf sergisi, 27 Temmuz'a kadar Karaköy Tünel'de ziyaret edilebilecek. 

Sergi, Türkiye'de ve dünyada omurilik felçlilerinin tıbbi, mesleki, ekonomik, sosyal sorunlarının çözümü ve yeni omurilik felçlilerinin oluşmaması için hizmet vermek amacıyla kurulan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yararına düzenleniyor.  

Fotoğraf sanatçısı Gaye Yön'ün sanatsal katkılarıyla hazırlanan sergide, hareket özgürlüğünün vurgulanması ve farkındalığı artırması hedefleniyor.  

Tepe Nautilus AVM, "Çarşı Pazar İstanbul" fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor

Tepe Nautilus AVM, İGDAŞ'ın "Çarşı Pazar İstanbul" fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. 

Sergide, İGDAŞ'ın 4. Ulusal En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen 42 eser yer alıyor.  

Sergi, İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin bir parçası olan çarşı ve pazarların barındırdığı zenginliği gözler önüne seriyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir