İşte vizyonun bayramlıkları

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sinemaya gitmek için Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen sanatseverler için bu hafta 5 film vizyona giriyor. Tüm filmleriyle yüksek gişe hasılatlarına ulaşan Cem Yılmaz’ın yeni yapıtı “Pek Yakında” izleyiciyle dün buluşurken, Drakula efsanesinin başlangıcına dönmeyi amaçlayan “Drakula: Başlangıç” (Dracula: Untold); aksiyon filmlerinden hoşlananlara hitap eden “Prens” (The Prince), Musa Anter’in yaşamını beyazperdeye taşıyan “Asasız Musa” ve özellikle kız çocuklarının sevdiği çizgi karakterlerin yeni hikâyelerini anlatan “Winx Club: Okyanusun Gizemi” (Winx Club: Il Mistero Degli Abissi), bugün salonlarda izleyicilerle buluşuyor. 

Haftanın en çok merak edilen filmi “Gora”, “Her Şey Çok Güzel Olacak”, “Yahşi Batı” gibi yapıtlarının tamamı geniş seyirci kitlelerine ulaşan Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı “Pek Yakında.” Yılmaz’a Tülin Özen, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Ozan Güven, Çağlar Çorumlu, Cengiz Bozkurt, Zerrin Tekindor, Hare Sürel, Ayşen Gruda, Ülkü Duru, Emin Gürsoy, Metin Coşkun, Tuğrul Tülek ve çocuk oyuncu Ata Berk Mutlu’nun eşlik ettiği film, seyircisini eski bir figüran olan Zafer’in kanunsuz işlerine tövbe edip ailesini ve hayatını geri kazanmak için 1970’lerden beri çekilememiş bir film senaryosu olan “Şahikalar- Kötülüğün sonu” isimli projeyi hayata geçirmeye çalışma çabasına dahil ediyor. 

Muzaffer Yıldırım ve Cem Yılmaz ortak yapımcılığında çekilen “Pek Yakında”da olaylar şöyle gelişiyor: 

Karısı Arzu’nun (Tülin Özen), boşanmak istediğini öğrenen Zafer (Cem Yılmaz), hayatını düzene sokmak için harekete geçiyor. Eski sinemacılardan tanıdığı arkadaşlarının da desteğini alarak film çekmeye kalkan Zafer, hem film projesinin zorluklarıyla hem de eski kanunsuz işlerinin yarattığı zorluklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Eskiden korsan DVD’cilik yapan Zafer, filminin başrolünü karısı Arzu’ya ve sevilen dizi yıldızı Boğaç Boray’a (Ozan Güven) vererek, hem karısının hayalini gerçekleştirmeyi, hem de yetenekli bir insan olduğunu ispat etmeyi planılıyor. Modası geçmiş bir senaryo ve farklı sorunları olan bir ekiple yola çıkan Zafer’i komik ve duygusal bir macera bekliyor.

HAFTANIN YERLİLERİ
DRAKULA: BAŞLANGIÇ:
Gary Shore’un yönettiği; Luke Evans, Saran Gadon ve Dominic Cooper’ın oynadığı “Drakula:Başlangıç”; gerilim, aksiyon ve fantastik öğeleri birleştiren bir yapıt. Film, daha önce de pek çok kez sinemaya taşınan Drakula ve vampir mitinin köküne inme iddiasında. 
PRENS: Aksiyondan hoşlanan sinemaseverler için haftanın alternatifi “Prens.” Film, günümüzün sevilen üç aktörünü; Bruce Willis, Jason Patric ve John Cusack’ı buluşturuyor. Filmde emekli olmuş eski dedektif Paul, kızının kaçırılması üzerine göreve yeniden dönmek zorunda kalıyor. 
ASASIZ MUSA: Aydın Orak’ın ilk yönetmenlik demesi olan “Asasız Musa”, Musa Anter’in hayatının dönüm noktalarını ele alan biyografi k bir fi lm. “Asasız Musa”nın oyuncu kadrosunda; Turgay Tanülkü, Şenay Aydın ve Selamo da var. 
WİNX CLUB: OKYANUSUN GİZEMİ: Son yılların sevilen çizgi karakterlerinden Winx perileri bu kez tehlikeli bir görevle karşı karşıya. Trix cadıları İmparator’un tahtına göz koymuş durumda ve güçlerini bütün dünyaya kanıtlamaya çalışıyor.