'Kalandar Soğuğu' ABD'den ödülle döndü

Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı "Kalandar Soğuğu", ABD'de düzenlenen Asya Dünyası Film Festivali'nde "En iyi Yönetmen" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerine layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği "Kalandar Soğuğu", Asya Dünyası Film Festivali"nden ödülle ayrıldı.

89. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) En İyi Yabancı Film Dalı'nda, Türkiye'nin adayı olarak da seçilen "Kalandar Soğuğu" filmi, ABD'de düzenlenen, 51 ülkenin Oscar ve Golden Globe'a aday gösterilen filmlerin yarıştığı festivalin Los Angeles`da yapılan ödül töreninde, "En iyi Yönetmen" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerinin sahibi oldu.

Ulusal ve uluslararası birçok festivalde ödül alan, yapımcılığını Nermin Aytekin'in üstlendiği film, geçen ay da Almanya'da düzenlenen "Hamburg Film Festivali"nin Kaleideskop bölümünde "En İyi Film", İsrail'de düzenlenen "32. Hayfa Film Festivali"nde ise "Golden Anchor En İyi Film" ve "FEDEORA En İyi Film" ödüllerini almıştı.

Mustafa Kara'nın, Bilal Sert ile senaryosunu kaleme aldığı film, insan doğa ilişkisini arka fona alarak kişisel bir mücadeleyi anlatıyor. Filmde, Haydar Şişman, Nuray Yeşilaraz, Hanife Kara ile İbrahim Kuvvet rol alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir