Kara filmlerin karanlık prensesiydi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hollywood’un sevilen aktrislerinden Lauren Bacall, 89 yaşında aramızdan ayrıldı. Sinema kadar tiyatroda da başarılı bir kariyer ortaya koyan Bacall, özellikle eşi Humphrey Bogart ile birlikte oynadığı filmlerle ünlenmişti. Bacall’ı, en iyi performanslarından beşiyle anıyoruz. 

BİRLEŞEN KALPLER (1946): Raymond Chandler’ın “Big Sleep” i beyazperdeye taşınırken, cool dedektif Philip Marlowe’u canlandıracak oyuncuyu bulmak kolaydı, adeta karakterin ete kemiğe bürünmüş haliydi Humphrey Bogart. Peki ya şımarık ve güzel müşterisi? 22 yaşındaki Lauren Bacall, bu rolle kendini dünyaya tanıttı. 
ÖLÜM GEMİSİ (1948): İkili, özel hayatlarındaki birlikteliklerini sinemada da kara filmlerle sürdürdü. Bu serinin en iyi filmlerinden biri “Key Largo”ydu (yanda). MİLYONER AVCILARI (1953): Bir aktrisin, en güzel çağını yaşamakta olan Marilyn Monroe’nun karşısında oynayıp da ezilmemesi için, Lauren Bacall’ın sarsılmaz özgüvenine ve karizmasına sahip olması şarttı. 
HEDEFİ ARIYORUM (1966): Kara filmlerin karanlık prensesi artık 40’larındaydı ama, şöhretinin doruğundaki Paul Newman’ın oynadığı cool dedektif “Harper”ı da yeterince uğraştırıyordu. 
ŞARK EKSPRESİNDE CİNAYET (1974): Bütün kült polisiye filmlerde karşımıza çıkan Lauren Bacall’ın yolunun Agatha Christie’yle kesişmemesi imkânsızdı. Büyük buluşma, “Murder on The Orient Express”te oldu.