Kemanın yıldızları İstanbul’a geliyor

Yüzyılın keman virtüözü Itzhak Perlman, 28 Mayıs’ta bir kez daha İstanbul’a geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın en önemli keman virtüözü Itzhak Perlman, yoğun ilgi üzerine Seven Four Life’ın sponsorluğunda 28 Mayıs’ta bir kez daha İstanbul’a geliyor.  Keman çalarken bir yandan da sahnede çılgınca dans eden hip hopçu kemancı Lindsey Stirling de uzun bekleyişin ardından Cafe Breno’nun sponsorluğunda temmuz ayında İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

 Yüzyılın en üstün keman virtüözü

Müzik otoritelerince 20. ve 21. yüzyılın en üstün keman virtüözü kabul edilen Itzhak Perlman, 2013 ve 2014 yıllarındaki iki konserinin yoğun ilgi görmesinin ardından 28 Mayıs 2015’te Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde bir kez daha klasik müzik severlerle bir araya gelecek. Schindler'in Listesi ve Kadın Kokusu filmlerinden de tanınan Perlman, gittiği her ülkede yoğun ilgiyle karşılanıyor ve konser biletleri aylar öncesinden tükeniyor.
En İyi Oda Müziği ve En İyi Enstrümantal Solocu Performansı gibi toplamda 5 ayrı dalda Grammy Ödülü’ne sahip olan Perlman, İstanbullu izleyicilerle müthiş bir iletişim içinde olduğunu ve yeniden bu kentte konser verecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
 
Hip hopçu kemancı Lindsey Stirling 

Dünyanın en popüler keman virtüözü Lindsey Stirling, uzun yıllar süren bekleyişten sonra Cafe Breno sponsorluğunda 14 Temmuz 2015 tarihinde ilk kez İstanbul Zorlu Center PSM'de vereceği konserde hayranlarıyla buluşacak.

"Phantom of the Opera" ve "Game of Thrones" için benzersiz iki kayıt, "Zelda’’, "Pokemon" ve "Skyrim" adlı bilgisayar oyunları için müzik ve Michael Jackson ile Rihanna gibi ünlü sanatçıların pop şarkılarının coverlarını yapan Stirling, sahnede de çılgınca dans ediyor.
 
 Albümleri rekor kırıyor

Lindsey Stirling'in kendi adını taşıyan albümü sadece Amerika'da herhangi bir plak şirketinin desteği olmadan 474 bin adet sattı, Almanya'da Platinium, Polonya ve İsviçre'de Altın konumuna sahip oldu. Albüm aynı zamanda Billboard Dans/Elektronik listesinde 1. sırada Billboard En İyi 200 Listesi'nde 22. sırada yer aldı.

Itzhak Perlman Kimdir?

"Schindler'in Listesi" filminden de tanınan Perlman, 1945 yılında Birleşik Krallık Filistin Mandası'nda, Tel Aviv'de doğdu ve burada radyodan dinlediği klasik müziklerle kemana olan ilgisi başladı. Büyük keman eğitimcisi Ivan Galamian ve onun asistanı Deraothy DeLay ile Juilliard Okulu'nda çalışmak için Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınmadan önce Shulamit Konservatuvarı'nda ve Tel-Aviv Müzik Akademisi'nde Rivka Goldgart ile çalıştı. Perlman dört yaşında çocuk felci geçirdi. İyi bir düzelme göstererek koltuk değnekleri ile yürümeyi öğrenen müzisyen, bugün genellikle koltuk değneklerini kullanmakla beraber; hareket etmek ve otururken keman çalmak için elektrikli amigo scooter kullanıyor. 20. ve 21. yüzyılın en üstün kemancılarından biri olarak görülen Perlman, halen eşiyle birlikte New York'ta yaşıyor.

Ünlü Performansları

Itzhak Perlman, 7 Mayıs 2007 tarihinde Beyaz Saray'daki Kraliçe Elizabeth'in katıldığı devlet yemeğinde performans sergiledi. 2009 yılındaki Barack Obama'nın göreve başlama merasiminde, John Williams'ın "Air and Simple Gifts" adlı eserinde Yo-Yo Ma (çello), Gabriela Montero (piyano) ve Anthony McGill (klarnet) ile birlikte sahne aldı.

Son yıllarda orkestra yönetmeye başlayan Perlman, Detroit Senfoni Orkestrası'nın başmisafir orkestra şefliği görevini aldı. 2002-2004 yılları arasında Saint Louis Senfoni Orkestrası'nda müzik danışmanı olarak hizmet verdikten sonra, Kasım 2007'de Westchester Senfoni Orkestrası Perlman'ın sanat yönetmenliğine ve baş orkestra şefliğine atandığını duyurdu. Bu çerçevede 11 Ekim 2008 tarihinde, Beethoven'ın 5. Piyano Konçertosu'nun çalındığı, Leon Fleisher'ın da yer aldığı Beethoven programında ilk konserini verdi.

Grammy Ödülleri

- En İyi Oda Müziği Performansı
- En İyi Enstrümental Solocu Performansı (orkestra ile)
- En İyi Enstrümental Solocu Performansı (orkestra olmadan)
- En İyi Klasik Albüm 
- En İyi Tasarlanmış Albüm, Klasik

Bu konularda ilginizi çekebilir