Merve Odabaşı, İstanbul modasını ve tarihini anlattı

Türk moda tasarımcısı Merve Odabaşı, İstanbul modası ve kültürünü anlatarak, okuyucularını kente davet etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul’da moda, kültür ve alışveriş ile ilgili ipuçlarını Türk moda tasarımcısı Merve Odabaşı ile yaptığı söyleşide derleyen Momondo, okuyucularını İstanbul’a çağırdı. 

İstanbul modasını çarpıcı ve renkli olarak tanımlayan Odabaşı, birçok yönü ile İstanbul’un, moda dünyasına damgasını vuran kültürel ve tarihi bir dokuya sahip olduğunu vurguladı. Genç tasarımcı, Türk’lerin canlı ve şık giysiler tercih ettiklerini sözlerine ekleyerek, okuyucuları nefes kesen mimarisi ile İstanbul Boğazı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi ve dünyanın en eski kapalı pazarlarından biri olan Kapalı Çarşı’yı içerisinde barındıran İstanbul’a seyahat etmeye davet etti.

2015 yılında hayata geçirdiği Yorgan isimli koleksiyonu ile Türk kültürünün önemli bir parçasını kıyafet tasarımların taşıyarak dikkatleri üzerine çeken Merve Odabaşı yılın genç moda tasarımcısı seçilmişti.

Şu günlerde Milano’da yaşayan Odabaşı, Türk tarihi, kültürü ve barındırdığı muhteşem detayların her zaman dünya modasında damgasını vuracağını ve dikkatleri üzerine çekeceğini vurguluyor.