Müziğin binbir rengi İstanbul’da

İstanbul, yeni yılın ilk günlerinde farklı türlerin temsilcilerinin önemli konserlerine birbiri ardına ev sahipliği yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da yeni yılın ilk günlerinde klasik müzikten Türkçe rock'a, Türk Sanat Müziği'nden türküye farklı beğenilere sahip tüm müzikseverler, kentin önemli kültür ve sanat mekânlarında ilgilerini çekecek bir konser bulabiliyor. Özellikle yarın akşamın yoğun programı arasında seçim yapmak zor...

BİFO, yeni yılı şancılarla karşılıyor

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), yeni yılı özel bir konserle karşılıyor. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yarın akşam saat 20.00’de gerçekleşecek 2016’nın ilk konserinde Sascha Goetzel (yanda) yönetimindeki BİFO, Diapason D’or ödüllü soprano Chenn Reiss ve Salzburg Festivali’nin opera sahnelerine kazandırdığı bas-bariton Luca Pisaroni’ye eşlik ediyor. Viyana Devlet Operası, La Scala, Hamburg Operası Ve Philadelphia Operası gibi önemli sahnelerde başrol oynamış, Simon Rattle, Daniel Barenboim, Daniel Harding, James Levine, Zubin Mehta gibi şefl erin yönetiminde çalışmış olan Diapason D’or ödüllü soprano Chenn Reiss, bu yeni yıl konserinin iki yıldızından biri. Sanatçının opera sahnelerindeki başarısının yanı sıra şarkı repertuvarındaki özel yorumu da onu günümüzün ilgiyle izlenen solistlerinden biri yapıyor. Salzburg Festivali’nin opera sahnelerine kazandırdığı bas-bariton Luca Pisaroni ise, günümüzün favorilerinden. Konserin programında ise; Mozart, Rossini, Donizetti, Anderson, Bernstein, Porter, Loewe, Rodgers- Hammerstein, Strauss, Lehar ve Berlin’den eserler var.

Ezgilerle geniş bir coğrafyaya seyahat

Haftaya “Yeni Yıl Konseri”yle başlayan İş Sanat, yarınsa geniş bir coğrafyanın müziğini dinleyicilerle buluşturacağı özel bir konsere ev sahipliği yapıyor. “Hazar’dan Anadolu’ya Türküler” konserinde; ülkemizin önde gelen tenorlarından İhsan Ekber, TRT İstanbul Radyosu Yurttan Sesler Korosu ses sanatçısı Münevver Özdemir (üstte) ve kendine özgü kanun tekniğiyle Türk Halk Müziği’ne farklı yaklaşımlar getiren Turgay Coşkun sahneye çıkıyor. Konser, saat 20.30’dan itibaren dinlenebiliyor.

Ses veren “Minyatürler”

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, klasik müzik ağırlıklı programıyla sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Sanat merkezinde 15 Ocak akşamı ilginç bir konser var. Cihat Aşkın ve Mehru Ensari, ilgiyle takip edilen projeleri “Minyatürler”, 20.00’den itibaren mekâna konuk oluyorlar. Ünlü kemancı Cihat Aşkın’ın Türkiye’nin farklı yörelerinden seçilen çok değerli eserleri bir araya getirmeye özen gösterdiği “Minyatürler” projesinde, Klasik Türk Müziği’nin en önemli bestecilerinden izler bulunuyor. Aşkın’ın 1997'de sadece 5,5 saatte tamamladığı “Minyatürler”, Doğu-Batı arasında köprü kurarken, türkülerden tangolara uzanmayı da başarıyor.

Ustalar, Zeki Müren anısına söyleyecek

İstanbul'da bu hafta “Sanat Güneşimiz” Zeki Müren'in anılacağı özel bir konser de gerçekleştiriliyor. Sanatçının 20. ölüm yılı nedeniyle düzenlenen “Zeki Müren’i Okumak, Zeki Müren’le Okumak” temalı anma etkinliklerinin “İstanbul Sanat Güneşi” bölümünde, Türkiye’nin önde gelen ses sanatçılarının katılımıyla özel bir konser hayata geçiriliyor.Zorlu Performans Sanatları Merkezi desteği ve evsahipliğinde, yarın akşam gerçekleştirilecek olan gecede; Ali-Aysun Kocatepe, Bekir Ünlüataer, Emel Sayın, Ferhat Göçer, Gökhan Tepe, Kenan Doğulu, Nebi Birgi, Nükhet Duru, Yonca Lodi, Zara ve TEV ile TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Korosu sahne alarak Sanat Güneşimizin unutulmaz şarkılarını seslendiriyorlar. Müzik direktörlüğünü Tuluğ Tırpan’ın yaptığı konserin sunucusuysa Osmantan Erkır. Konserin bilet geliri TEV ve Mehmetçik Vakfı’na bağışlanıyor.

Müzisyen dostları Cahit Berkay’ı şarkılarla anlatıyor

1966 yılından beri sinema-dizi müzikleri, birçok sanatçı ile yaptığı çalışmalar ve besteleri ile hepimizin anılarında ayrı bir yeri olan Cahit Berkay’ın 50. sanat yılı dostlarının katılımıyla düzenlenen bir konser dizisiyle kutlanıyor. “Selvi Boylum Al Yazmalım” ve “Devlerin Aşkı” gibi unutulmaz filmlere yaptığı müzikler bir yana Moğollar ile Türkçe rock müziğinin en önemli sanatçılarından biri olan Cahit Berkay’ın 50. yılı için gerçekleştirilecek ilk konser, bugün. Fim Müzikleri Orkestrası’nın sahnede olacağı “Cahit Berkay’la Hayat” serisinin ilk konuklarıysa Zuhal Olcay, Kürşat Başar ve sohbet ve şarkılarıyla aktör Serhat Kılıç. Roxy’deki konser, saat 21.00’de başlıyor.