Müzik Festivali'nde ne dinleyelim?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugün 
Bir Dünya Prömiyeri; Raskatov’dan “Yabanda Bir Çığlık”:
Dünyaca ünlü bestecilere eser siparişleri de veren İstanbul Müzik Festivali, bu yılki iki siparişinden birinin dünyadaki ilk seslendirilişini bu akşam Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirecek. Alexander Raskatov’un “Yabanda Çığlık” (Crying in the Wilderness) eserini festivalin yerleşik konuk orkestrası Sinfonia Varsovia ile Varşova Filarmoni Korosu seslendirecek. Tamamen Alexander Raskatov’un yapıtlarına adanan gecede, Andres Mustonen’in yönetimindeki Sinfonia Varsovia ve Varşova Filarmoni Korosu, günümüzün en önemli viyolacısı Yuri Bashmet’e (üstte) eşlik edecek. Konserde ayrıca Alexander Raskatov’un Yuri Bashmet’in 50. doğum günü için bestelediği viyola konçertosunun Türkiye prömiyeri de yapılacak. 

 

Yarın
Il Giadoiro Armonico ve Julia Lezhneva: Klasik müzik dünyasının sevilen soprano Julia Lezhneva, birlikte yaptıkları albümle 2013 ECHO Klassik Ödülü’nü kazandığı, dünyanın önde gelen erken dönem müziği topluluklarından Il Giardino Armonico ile festivale katılıyor. Konser, yarın Aya İrini Müzesi’nde 20.30’da dinlenebiliyor. 

Pazar 
Pazar Klasikleri II:
Festivalin “Pazar Klasikleri” serisi, çello- piyano ikilisi Dilbağ Tokay ve Emine Serdaroğlu’nun Sakıp Sabancı Müzesi Bahçesi’nde 10.30’da vereceği konserle sürüyor.