Müzik festivalinde ne dinleyelim?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BUGÜN 
Yıldızlarla Oda Müziği-II; Papavrami, Phillips, Guy: 2012’de Beethoven projesi için bir araya gelerek eleştirmenlerden övgü toplayan Tedi Papavrami, Xavier Phillips ve François-Frédéric Guy, festivalin “Yıldızlarla Oda Müziği” projesinin ikinci buluşmasının konukları olacak. Kumkapı’daki Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde saat 21.00’de başlayacak olan konserde, Fransız müzik dünyasının üç parlak ismi Beethoven ve Brahms’ın gençlik dönemi eserlerinden oluşan bir programla festival izleyicisiyle buluşacaklar. 
YARIN 
L’Arte del Mondo ve Xavier de Maistre: L’Arte del Mondo’nun arpçı Xavier de Maistre (üstte) ile, +D Grup ve Berrin Erengül’ün gösteri eş sponsorluğunda vereceği konser, Aya İrini Müzesi’nde dinlenebilecek. Ayrıca aynı etkinlikte, 42. İstanbul Müzik Festivali’nin “Yaşamboyu Başarı Ödülü”, yaşayan en önemli orkestra şefl erinden Zubin Mehta’ya verilecek. Zubin Mehta’ya ödülünü İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak takdim edecek. 
PAZAR 
Pazar Klasikleri - Concilium Musicum Wien: İstanbul Müzik Festivali programını doğa teması etrafında kurguladığı bu yıl, çeşitli park ve bahçelerde “Pazar Klasikleri” başlığı altında ücretsiz konserler gerçekleştiriyor. Festivalin bu kapsamdaki son etkinliği, Concilium Musicum Wien topluluğunun 22 Haziran Pazar günü 10.30’da Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde vereceği konser olacak.