Nezih Demirkent Ödülü sahibini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 64 yıldır düzenlediği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ödül töreninin açılış konuşmasında, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri kurumumuzun kuşkusuz en değerli ödüllerinden biridir” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ödüller kapsamında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, 2022 Nezih Demirkent Özel Ödülü’nün “kamu yararını temel alan, basın meslek ilkelerine uygun araştırmacı gazetecilik alanında yaptığı başarılı çalışmalar” nedeniyle Çiğdem Toker’e verilmesini kararlaştırdı.

Toker ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Nezih Demirkent denildiğinde birçok olgu ve iyi şey insanın aklına aynı anda geliyor: Ekonomi gazeteciliği, gazetecilik meslek ilkeleri ve değerleri, dayanışma, yerel medyanın önemi.

Yüz yüze tanışma şansı bulamasam da özellikle ekonomi muhabirliği yıllarım süresince, Nezih Demirkent’in gazetecilik mesleği için yaptıklarına savunduklarına tanıklık ettik, önemini hissettik.

Nezih Demirkent’in yazıları ve yaptıklarıyla var ettiği gazetecilik çizgisi günümüz kuşaklarına ışık tutacak bir kalıcı değer içerir. Bu nedenle TGC’nin Nezih Demirkent adını taşıyan bir ödüle layık görmesi benim için özel bir anlam taşıyor. Hissettirdiği kıvancın yanı sıra sorumluluk da yüklüyor.”