O'Keffe'nin "Boru Çiçeği" 44,4 milyon dolara satıldı

Eser, bir kadın ressamın şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan eseri oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 20. yüzyıl Amerikan sanatının en önemli ressamlarından biri kabul edilen Georgia O'Keeffe'nin 44,4 milyon dolara alıcı bulan "Jimson Weed/White Flower No. 1 (Boru Çiçeği/Beyaz Çiçek No. 1)"  adlı eseri, bir kadın ressamın şimdiye kadar en yüksek fiyata satılan eseri oldu.  

Sotheby's Müzayede Evi, New York'ta açık artırmaya çıkarılan eserin, kıyasıya bir çekişmenin ardından 44,4 milyon dolarla rekor fiyata satıldığını açıkladı. 

Joan Mitchell'ın mayıs ayında 11,9 milyon dolara alıcı bulan "Untitled (Adsız)" eseri, bir kadın ressamın en yüksek fiyata satılan eseri olarak biliniyordu.  

O'Keeffe, derinliği olmayan mekan içine yerleştirilmiş kafatasları, hayvan kemikleri, bitkiler, kabuklar, kayalar gibi nesneleri konu aldığı resimleriyle 20. yüzyıl Amerikan sanatındaki en özgün ve önemli sanatçılardan biri olarak tanınıyor. 1986 yılında 98 yaşında hayata veda eden O'Keeffe'nin en ünlü eserleri arasında "Cow's Skull: Red, White, and Blue (İnek Kafatası, Kırmızı, Beyaz ve Mavi)" de bulunuyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir