Orhan Peker'in “Telgraf Çiçekleri” koleksiyonerleri bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Artium Sanatevi'nin 95. yıl müzayedesi, bu hafta gerçekleştirilecek. “Oda Müzayedeleri-3, Klasik, Modern ve Çağdaş Sanat” başlıklı müzayede, yarın saat 19.00’dan itibaren Artium Müzayede Salonu’nda takip edilebilecek. 

350’ye yakın eserin satışa sunulacağı müzayedenin muhammen bedeli en yüksek tablosu, resmimizde renkçi-lekeci dışavurumcu yapıtları ile özel bir yere sahip olan Orhan Peker’e ait. Tuval yağlıboya, duralite marufl e edilmiş, 60’a 70 santimetre ölçüsündeki “Telgraf Çiçekleri” adlı natürmort, 70 bin lira bedelle alıcı bekleyecek. 

Genç kuşak ve ustalar bir arada 

Çallı Kuşağı ya da Türk İzlenimcileri olarak bilinen grubun temsilcilerinden Feyhaman Duran’ın “Günbatımında Tekne” konulu karton üzerine yağlıboya manzarasının 20 bin lira açılış bedeliyle koleksiyonerlere sunulacağı müzayedede; modern resmimizin ustalarından Zeki Faik İzer imzalı, karton üzerine yağlıboya “Nü’lü Kompozisyon” 15 bin liradan, Adnan Varınca’nın 1989 tarihli tuval yağlıboya “Peyzaj”ı bir yapıtı 7 bin 500 liradan satışa çıkacak. 

Tanıtım sergisi bu akşam 19.00’a kadar gezilebilecek olan müzayedede çağdaş resmimizin ustalarından Onay Akbaş’ın tuval üzerine yağlıboya “Figürlü Kompozisyon’u 8 bin lira, Hüsamettin Koçan’ın “Kırılgan Yüzler” konulu 2008 tarihli tuval üzerine karışık teknik işi 5 bin lira muhammen bedelle alıcıya sunulacak. Artium Sanatevi, 95. müzayedesinde ağırlıklı olarak genç sanatçılarımızın işlerine de uygun fiyatlarla yer verecek. 

Artium’un 95. müzayedesinde eserleri satışa sunulacak sanatçılar arasında; İbrahim Safi, Hamit Görele, Yalçın Gökçebağ, Gazi Sansoy, Şenol Yoruzlu, Mustafa Horasan, Mümtaz Yener, Haluk Özden, Bahar Kocaman, Fikret Otyam, Artin Demirci, Setenay Özbek, Yavuz Tanyeli, Kristin Saleri, Resul Aytemur ve Alp Tamer Ulukılıç da yer alacak.

Müzayedenin öne çıkan tabloları

-Orhan Peker’den “Telgraf Çiçekleri”: 70 bin TL
-Feyhaman Duran’dan “Günbatımında Tekne“: 20 bin TL
-Zeki Faik İzer’den bir nü:15 bin TL
-Onay Akbaş’tan bir tablo: 8 bin TL
-Necdet Kalay’dan bir duralit üzerine yağlıboya: 7 bin 500 TL
-Adnan Varınca’dan bir peyzaj: 7 bin 500 TL