Ortadeveci: AVM’ler kitap okumanın ve üretmenin de yeri olacak

Çorlu Trend AVM’de yazar–şair ve okurlar aynı çatı altında buluştu. Etkinliğin açılışında konuşan Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci, "AVM’ler kitap okumanın ve üretmenin de yeri olacak" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eğitimevi’nin düzenlediği ‘Çorlu Trend Arena Kitap Günleri gerçekleştirildi. Dokuz gün boyunca düzenlenen etkinlikler ve imza günlerinde çocuk edebiyatı alanında yapıtlar veren Yalvaç Ural'ın yanı sıra birçok ünlü yazar ve şair yerini aldı. Söyleşi, panel, şiir dinletileriyle ve imza ile biten Kitap Günleri için Eğitimevi, 100 bin kitap 100 bin öğrenci temasıyla yola çıktı. Birçok yazar ve şairin yanı sıra Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Gürzsoy, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül açılışta yerlerini aldılar.

Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci ise Çorlu’da gerçekleşen kitap günleri ile ilgili şöyle konuştu: “Kitap günleriyle Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde yazar ve okuyucuları bir araya getirmeye devam edeceğiz. AVM’ler tüketmenin dışında, kitap okumanın ve üretmenin yeri de olacak. Bu sebeplerden dolayı AVM’leri ele aldık. Kitabı, satın almanıza gerek yok; yeter ki elimize bir kitap alalım ve okumaya başlayalım. Özellikle yeni nesil ulaşmak için onları gitti ve takıldığı her yere ulaşmaya çalışacağız."

Genç kuşak yazarlar yoğun ilgi gördü

Çorlu halkıyla kitap günleri için bir araya gelen yazarlar arasında; Ataol Behramoğlu, Yalvaç Ural, Mehmet Coskundeniz, Kahraman Tazeoğlu, Nurettin İğci ve Şair Bedirhan Gökçe şiirleriyle ve söyleşileriyle yoğun ilgi gördü. ‘Çorlu Trend Arena Kitap Günleri’ne katılan Hababam Sınıfı yaptığı gösterilerin sonunda Hababam posterlerini imzaladı. Kitap Günleri’ne katılan diğer yazarlar ise şöyle: Nurettin Çiğdem Kaplangı, Ayşegül Kara Zorlu, Mehmet Coşkundeniz, Ömer Bekir Kazan, Oğuz Çavdar, Ramiz Çınar, Nedim Taktak, Haşim Korkmaz, Sedat Palut ve Saniye Acun Öztürk.