Paris ve Londra'dan sonra Bağcılar'da

Bağcılar'da 8D Sinema Salonu ve Planetaryum hizmete girecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Bağcılar'da 8D Sinema Salonu ve Planetaryum hizmete girecek. vBağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İnönü Mahallesi'nde yapılan 8D Sinema Salonu ve Planetaryum, dünyanın önemli turizm merkezleri olan Paris, Londra, Oslo, Zürih, Amsterdam ve Barselona'da da bulunuyor.

8D sinema ve planetaryum teknolojisi, Türkiye'de ilk kez Bağcılar'da hizmete girecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, enformasyon çağının kimliğini yansıtan ve bütünleştiren 8D teknolojisini, kamusal alanla buluşturduklarını belirtti.

Çağırıcı, "Bu sistem, gerek zaman ve mekan küresi gerek yüksek mekan kalitesiyle modern ve interaktif bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır. 8D Sanal Gerçeklik Modülü, yapı çelik konstrüksiyon ile hızlı uygulanabiliyor. Hem depreme dayanıklı hem de ekonomik. Işık kullanımı ise zaman mekan vurgusu yönünde efektif bir görsel şölen sunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Sanal Gerçeklik Küresi'nin kapalı bir kutu olmasının yanı sıra kentin kültür, tarih, sanat faaliyetlerinin de sergilenebileceği paylaşımcı bir mekan olduğunu kaydeden Çağırıcı,  açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"8D Sinema Salonu'nda küçük toplantılar da düzenlenebilecek. Eğlence ve eğitime katkısının yanı sıra teknoloji merkezi hüviyetinde olacak. Ayrıca belediyemizin, ilçe sakinleriyle her türlü halkla ilişkiler, bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarını yapabileceğimiz bir kompakt iletişim merkezi olacak. Hayata geçirdiğimiz yatırımlar ve Sanal Gerçeklik Modülü ile Bağcılar, sadece ilçe sakinleri için değil, çevresindeki yerleşim bölgelerinde yaşayanlar için de bir cazibe merkezi oluyor.

Sinema salonu inşaatı ile 3D filmlerin teknik alt yapısının oluşturulması hizmetlerini kapsayan bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Binada 8D simülasyon salonu, sinema  salonu, fuaye alanı ve WC'ler bulunuyor. Bağcılar Belediyesi, sanal gerçeklik teknolojilerini eğitimde kullanan ilk belediye olarak diğer belediyelere öncülük edecektir. Sanal gerçeklik modülü ile farklı iletişim teknolojilerini eğlence ve eğitimi bir araya getirerek hizmete sunuyoruz. Bu teknoloji izleyicilerin 5 duyusuna hitap edecek hareketli simülasyona sahiptir. İzleyici 6 hareketli robot platform ve 3D stereo gözlüklerle film seyrederken rüzgar, sis, dokunma hissi, kar, koku efektleri ve 3 boyutlu ortam heyecanını yaşayacaktır."