Piyanist Lang Lang İstanbul'da ağırladı

Allianz Türkiye piyanist Lang Lang'ı konserde müzikseverle bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Allianz Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen konserde müzikseverler Lang Lang ile bir araya geldi.  

Allianz açıklamasına göre, "Müziğin Geleceği için 1 Olduk" sloganı ile yola çıkan Allianz Türkiye, müzik alanındaki çalışmaları kapsamında şirketin global elçisi Lang Lang'ı İstanbul'da ağırladı. "Klasik müzik gezegeninin en ateşli sanatçısı" olarak anılan Lang Lang, Zorlu Center PSM sahnesinde, Allianz çalışanları, iş ortakları ile sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan 2 bin davetliye müzik ziyafeti sundu. 

Piyanist Lang Lang, ilk olarak Robert Schumann'dan çaldığı eseri maden işçilerine ithaf etti ve Chopin'in balladlarını (şiirin müziğe uyarlanmış hali) içeren bir saatlik performans sergiledi. Allianz Türkiye liderliğinde oluşturulan özel bir danışma kurulu tarafından seçilen 11 yaşındaki genç yetenek Kaan Baysal da Lang Lang tarafından sahneye davet edildi ve dinleyicilere müzik dinletisi sundu. Genç yetenek aynı proje kapsamında, 10-16 Kasım tarihleri arasında Lang Lang'ın kurduğu ve bu sene Barselona'da gerçekleşecek Allianz Gençler Müzik Kampı'nda (Allianz Junior Music Camp) özel bir müzik eğitimi alacak. 

İş dünyasından önemli isimlerin yer aldığı konserde dinleyiciler arasında yer alan 500 öğrenci de vardı. Allianz'ın Türkiye'de toplumsal sorumluluk ortaklarından "Barış İçin Müzik" öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte genç yetenekler, dünyanın en ünlü piyanistini canlı izlemenin heyecanını yaşarken, eğitimlerde edindikleri müzik bilgisini uluslararası başarıya sahip bir sanatçının konserine katılarak deneyimleme fırsatı yakaladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir