Sanatseverin adresi yine ENKA

28. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları bugün başlıyor. 29 Mart'a kadar sürecek olan etkinliğin ilk oyunu “Bir Delinin Hatıra Defteri.”

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ENKA Kültür Sanat, sanat sezonunun hızına 28. kez düzenlediği Tiyatro Buluşmaları ile katılıyor. Sezonun beğenilen on oyununun yanı sıra üç konser ve bir sergi içeren 28. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları, bugün başlıyor. 29 Mart’a kadar sürecek olan etkinliğin ilk prodüksiyonu “Bir Delinin Hatıra Defteri.” 

Açılış Genco Erkal’dan 

Bugüne kadar ENKA sahnesinde 21 kez izleyiciyle buluşan Genco Erkal, mekândaki 22. gösterisinde Gogol’ün delisini sahneye taşıyor. Sanatçının ilk kez 27 yaşındayken oynadığı ve 50 yıl sonra yeniden sahnelediği “Bir Delinin Hatıra Defteri”, aynı zamanda ülkemizde oynanan ilk tek kişilik oyun. 28. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları’nda ilk hafta tek kişilik performanslara ayrılmış durumda. Etkinliklerin ikinci konuğu, “Ferhangi Şeyler”le Ferhan Şensoy. Gündelik olayların “Ferhanca” bir mizah penceresinden değerlendirildiği oyunun 2 bin 16’ıncı özel performansı, 3 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.30’da İbrahim Betil Oditoryumu’nda izlenebiliyor. 

Irkçılığa karşı bir boksör 

Haftanın son tek kişilik oyunuysa 4 Şubat Perşembe izlenebilecek olan “Çingene Boksör.” Yaşadığımız asrın en güncel meselelerinden ırkçılığı, yaşanmış bir hayat hikayesi üzerinden anlatan oyun, boksör Johann Rukelie Trollmann’ın öykü sünü sahneye taşıyor. Kerem Kuraner’in yapımcılığını üstlendiği, Emrah Elçiboğa’nın yönettiği oyunda Burak Sergen sahnede. 

Sanatseverler; 28. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları kapsamında, 29 Mart’a kadar; İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan “Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş”, Semaver Kumpanya’dan “Cimri”, Mam’art’tan “Özel Kadınlar Listesi”, Craft’tan “Personel”, Moda Sahnesi’nden “En Kısa Gecenin Rüyası”, Tiyatro 2000’den “Haldun Taner Kabare: Dün Bugün”, Galata Perform’dan “Kabuk” adlı oyunları izleyebilecek. Etkinliklerin konser ayağında ise Çiğdem Erken’in özel projesi “Sahnelerden Aşk Şarkıları 2” ve Aydın Karlıbel’in “Doğu Masalı” var. Neşeli Pazarlar Konseri’nde ise istek üzerine Barış İçin Müzik Orkestrası sahne alıyor. Çocuklar için ücretsiz olacak konserde, geleceğin müzisyenleri geleceğin seyircisiyle buluşuyor. Programın tek sergi etkinliğinde, ödüllü çağdaş sanatçı Genco Gülan’ın heykelcilikten post popart’a kadar farklı dönemlere referans veren eserleri “Antik Plastik” başlığı altında, 4 Mart’a kadar görülebiliyor.