Sinemamızın Kanada çıkarması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve koordinasyonu ile organize edilen “Turks@TIFF” başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

10-17 Eylül tarihleri arasında Golden Horn Türk Filmleri Festivali ekibi tarafından, Toronto Uluslararası Film Festivali (TIFF) kapsamında düzenlenen ve film pazarında Türkiye’yi temsil eden “Turks@TIFF”; Türk filmlerini Kanada ile buluşturuyor. Festivalin resmi seçkisi dışında, 9 Türk filminin özel gösterimlerinin gerçekleşeceği ve Türkiye sinemasından birçok önemli ismin de Toronto’da ağırlanacağı organizasyon kapsamında; Altın Palmiye ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Master Class konuşmasıyla festivalin kapanışını yapacak. 

İlk olarak Ekim 2014’te Montreal’de gerçekleşen Golden Horn Türk Filmleri Festivali; 2015’te Türkiye’yi öncelikle, Toronto Uluslararası Film Festivali bünyesindeki film pazarında “Turks@TIFF” organizasyonuyla temsil edecek. Organizasyonda, TIFF tarafından resmi film seçkisine alınan filmlere ek olarak; 9 önemli Türk filmi, festivalle eşzamanlı olarak Kanada’daki sinemaseverlerle buluşacak. “Turks@TIFF” kapsamında özel gösterimleri yapılacak filmler arasında; “Bana Masal Anlatma”, “Mucize”, “İçimdeki Balık”, “Red Bull Anadolu Break”, “Anadolu Masalları”, “Misafir”, “Limonata”(üstte) gibi yapımlar yer alıyor.