‘Sınırlar ve Yörüngeler 17’nin ödüllüleri belli oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genç sanatçıları destekleyerek uluslararası arenada bilinirliklerini arttırmayı hedefleyen Siemens Sanat tarafından düzenlenen “Sınırlar ve Yörüngeler 17” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Değerlendirme sonucunda 15 adayın eserleri sergileme hakkı kazanırken, seçilen eserler arasında yapılan 2. seçim sonucunda Burak Kabadayı, Alper Ünal, Okay Özkan’ın eserleri 10 bin liralık başarı ödülüne lâyık görüldü. 

“Sınırlar Yörüngeler 17” yarışmasının seçici kurulu; 248 adayın gönderdiği başvuru dosyalarını değerlendirdi. Yarışmanın bu yılki jürisinde; Sinopale Yöneticisi ve sanatçı T. Melih Görgün, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mürteza Fidan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve küratör Ali Akay, küratör Işın Önol ve küratör- Wekleitz Festivali yöneticisi Daniel Herrmann yer aldı. 

Başarı ödülü alan üç ismin yanı sıra sergide eserlerini sergileme hakkı kazanan 12 isim ise şöyle: Mustafa Sevinç, Soner Ulu, Damla Baş, Nurtaç Ulutürk, Levent Yıldız, Seniha Ünay, Pelin Kahraman, Serpil Aslan, Elif Özen, Özge Topçu, Merve Sakallı, Özer Toroman. 

Bilindiği gibi, “Bir çalış manın değeri onun kültürel manzara içinde tanımlandığı yörüngeye bağlıdır. Formlar, göstergeler ve imgeler arasında bir bağ sistemi kurar. Sanatın kendisi gerçekle ilgilenmeli, ancak gerçek hakkındaki herhangi bir kavramı sorgulamaya açma giriş iminde bulunmalıdır. Sanat her zaman gerçeği bir cepheye, bir temsile, bir yapıya dönüştürür. Öte yandan bu yapının ardındaki motivasyon üzerine de sorular ortaya atar” misyonuyla hareket eden Siemens Sanat, güncel sanat ve genç sanatçılara verdiği destek doğrultusunda, genç sanatçılara kendilerini ifade etme olanağı sağlayarak motivasyon oluş turmak amacıyla 2007 yılından bu yana Sınırlar Yörüngeler Yarışması'nı düzenliyor.