Su altı sergisi ile Samsun'da bir ilke imza atacak

Heykeltıraş Vedat Sancak, eserlerini su altında sergilemek için ilgili kurumlardan destek bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ercan ÜSLÜ - SAMSUN

Çok sayıda kurum ve üniversite için eserler tasarlayan ve eserlerini kafesinde sergileyen sanatçı, su altı sergisiyle de Samsun’da bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

Samsun’da uzun yıllar heykel sanatıyla uğraşan Vedat Sancak, yeni bir sergi açmayı planlıyor.

Sancak, “Kendimi bildim bileli hep bir şeyler yapmak isteğiyle yaşadım. Ve 1992'de kendimi heykel sanatının içinde buldum. Ardından da yurtdışına çıktım ve 10 yıl kadar birçok ülke gezdim. Başka işler yaptım. Ama heykelle hep ilgilendim. Sonrasında Türkiye'ye döndüm ve 4 yıl kadar Bodrum’da yaşadım. Ve daha sonra da Samsun’a dönüş yaptım” diyerek bu sanatla ilgilenmeye nasıl başladığını anlatıyor.

heykeltras-2.jpgSamsun’da kendi kafesini işlettiğini belirten Sancak, eserlerini de burada sergilediğini vurguluyor. “Müşterilerimin eserleri yorumlaması çok hoşuma gidiyor” diyen Sancak, burada sergilenen eserlerle işlerinin açıldığını ve çok sayıda yeni sipariş aldığını vurguluyor. Sancak, “Aslında ben imkansızlıktan dolayı eserlerimi kafemde sergiliyordum. Ama bir süre sonra işler değişti ve heykel satışları arttı” ifadelerini kullanıyor. Soyut çalışmalarının yanı sıra dream figürler üzerine de çalıştığını belirten Sancak, tarihteki birçok kahramanı sanatına yansıttığını belirtiyor. Sancak, şu an Ondokuz Mayıs Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'ne tarihi bir sütun yaptığını, yine birçok kurum ve kişiye eser ürettiğini dile getiriyor.