Teknoloji ile sanat cepte buluşuyor

Uygulamanın tanıtımını Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer, Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv birlikte yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) ve Turkcell, teknolojiyi sanatla buluşturan bir işbirliğine imza attı. Sakıp Sabancı Müzesi ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv dün müze için geliştirilen uygulamanın tanıtımını yaptı. Sabancı, toplantıda yaptığı konuşmada, SSM’nin 12 yıllık geçmişi boyunca müzecilik, sergileme ve iletişim alanlarında Türkiye kültür-sanat camiası için ilkleri yarattığını ve uyguladığını söyledi. Sabancı, “Modern müzecilik anlayışında yeni bir adım daha atılıyor. İşbirliği, müzemizin sanat ve teknoloji alanında başlattığı projelerin gelişimi açısından büyük önem taşıyor” dedi. Ciliv de SSM ile işbirliğine imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Amacımız gerek uygulama üzerinden sağladığımız kolaylıklar, gerek müşterilerimize sunduğumuz avantajlarla müzedeki sergilere, koleksiyonlara ve etkinliklere gösterilen rağbetin artmasına katkıda bulunmak” diye konuştu. 

Etkinlik bilgileri cepte 

Uygulama sayesinde ziyaretçiler her türlü etkinliğin bilgisine ulaşabiliyor. Müzedeki koleksiyonların detaylarına erişilebiliyor ya da takvime göre etkinlik seçilebiliyor. Ayrıca geçmiş sergilere, eğitimlere ve haberlere erişim sağlanabiliyor. İşbirliği kapsamında haftada bir gün ‘Pusetli Anneler Günü’, her ayın ilk cumartesi günü de ‘gnctrkcll günü’ ilan edildi. Gnctrkcll’liler bu günde müzeye ücretsiz olarak girebilecek.