Türk Sineması'nın 100. yılı

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneğinin, genç yapımcı ve yönetmelere projelerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamak amacıyla sağlayacağı yapım destek fonuna, 15 Ağustos'a kadar başvurulabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneğinin (UBSD), Türk Sineması'nın 100. yılına özel olarak, genç yapımcı ve yönetmenlere projelerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamak amacıyla her film için sağlayacağı 5 bin lira yapım destek fonuna, 15 Ağustos'a kadar başvurulabilecek. 

Derneğin yazılı açıklamasına göre, Türkiye'de ve dünyada etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip sinema filmlerinin gelişmesine katkı sağlanması, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destekler oluşturulması, ülke sinemasının bir kimliğe kavuşması adına, kurmaca, belgesel ve animasyon türündeki filmlere, TRT ve İstanbul Medya Akademisi'nin de katkılarıyla her projeye 5 bin lira olmak üzere 100 kısa filme toplam 500 bin lira destek veriliyor. 

Değerlendirme jürisi yapımcılar, yönetmenler, senaristler ve sinema yazarlarından oluşacak. Her proje sahibine projesinin değerlendirme raporu gönderilecek. Yüksek nitelikte 100 kısa film projesine ulaşana kadar yarışma, dönemler halinde devam edecek. 

İstanbul Medya Akademisi, destek almaya hak kazanan projelerin sahiplerine akademinin sinema bölümünü açarak geleceğin sinemacılarını destekleyecek.