Uluslararası Marmaris Tiyatro Festivali başladı

Marmaris'te bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festivalin ilk gününde Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından "Söz Meclisten İçeri" oyunu sahnelendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Uluslararası Marmaris Tiyatro Festivali başladı.  

Marmaris Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen festivalde açılış yürüyüşü gerçekleştirildi. Yat Limanı'ndaki Liman Başkanlığının önünden başlayan yürüyüşe Kültür ve Sanat Evi bünyesinde faaliyet gösteren Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencileri ile festivalin ilk gününde sahne alan Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncuları katıldı. 

Atatürk Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından merkezde eğitim gören öğrenciler gösteri yaptı. Minik balerinlerin dansı, katılımcılardan alkış aldı. 

Festivalin ilk oyunu ise Marmaris Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda, Ankara Ekin Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelendi. Gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun köşe yazılarından yola çıkılarak hazırlanan "Söz Meclisten İçeri" oyununa tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. 

Yönetmenliğini Murat Atak'ın yaptığı oyunda, Atak'ın yanı sıra Koray Ergun, Tuncer Yığcı, Bilal Gürdere, İhsan Ustaoğlu, Hamit Demir, Adnan Çelik, Selim Kalıç, Elif Canpolat, Kamil Ersergin ve Sinan Akdoğan sahne aldı. Komik sahnelerin de yer aldığı oyun, sanatseverlerin beğenisi kazandı.  

Tiyatro oyuncularına çiçek ve teşekkür plaketi veren Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, ilçeye bir konservatuvar açmayı planladıklarını söyledi.  

Festival kapsamında İtalyan Kukla Tiyatrosu'nun "Dört Ayaklı Sanat", Sadri Alışık Tiyatrosu'nun "Yatak Odası Diyalogları", Garaj 1112 Tiyatrosu'nun "III. Reich Korku ve Sefalet" ile Muğla Sıtkı Koçman Müzikal Topluluğu'nun "Gizli Oturum, Çıkış Yok" isimli oyunları sahnelenecek.  

Festival, 13 Mart'taki kapanış töreniyle sona erecek.