Ünlü piyanist Say, köyde konser verecek

Fazıl Say, Kayseri'ye 80 kilometre uzaklıktaki mahalleye çevrilen eski Karaözü köyünde müzikseverlerle buluşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Ünlü piyanist Fazıl Say, Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı mahalleye çevrilen eski Karaözü köyünde konser verecek. 

Fikret Otyam Kültürevi'nin organizasyonunda gerçekleştirilecek konser, Kayseri'ye 80 kilometre uzaklıktaki Karaözü'nde 6 Eylül Cumartesi günü saat 17.30'da başlayacak. 

Serenad Bağcan eşlik edecek

Köy meydanındaki konserde Say'a, Serenad Bağcan da şarkılarıyla eşlik edecek.  

Konserin sonunda yazar ve şairler Orhan Kemal, Orhan Veli ve Oktay Rifat'ın yüzüncü doğum yılı dolayısıyla Fikret Otyam, Işık Ögütçü, Faris ve Nazım Kılıç anma konuşmaları yapacak.  

Fikret Otyam Kültürevi yöneticisi Nazım Kılıç, yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü piyanist Say'ın Karaözü'nde konser vermesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

Köy halkıyla Say'ı buluşturma fikrinin kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Kılıç, "Aslında klasik müzik, çok fazla dinleme imkanı bulamadığı için halkımıza uzak kalmış bir müzik türü. Kültürevinin amacı bu müzikleri halkımıza ulaştırmak. Dünya çapında bir piyanistimizin büyük kentlerdeki konserlerinin arasında Karaözü gibi bir köyde de sanatını icra edecek olması önemli bir olay" dedi. 

Konsere yoğun ilgi beklediklerini dile getiren Kılıç, şöyle devam etti: 

"Fazıl Say, köyümüzde konser vermesi için götürdüğümüz teklifi hiç düşünmeden kabul etti. Konser programı çok yoğun olmasına rağmen teklifimizi kabul ettiği için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Konserlerinin yoğun olduğu bir dönemde köyümüze gelmeyi kabul ederek, büyük bir fedakarlık yaptı. Köylülerden çok olumlu tepkiler aldık. arayan teşekkür edenler oldu. Köyde böyle bir organizasyonun düzenlenecek olması herkeste heyecan uyandırdı. Umarım çok güzel bir atmosferde konserimiz gerçekleşir." 

Kılıç, konser için tüm hazırlıkların tamamlandığını da sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir