Usta aktör Cüneyt Türel’i anıyoruz

Aramızdan 2012 yılında ayrılan usta aktör Cüneyt Türel, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısında anılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Oyun gücü, samimiyeti, karakterini yaşatma kabiliyeti ve eşi olmayan sesiyle sahnelerimizin gelmiş geçmiş en önemli ustalarından biri olan Cüneyt Türel için gerçekleştirilecek etkinlik, bu akşam saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde (Melih Cevdet Anday Sahnesi) takip edilebilecek.

Faruk Şüyün tarafından hazırlanan “Ustalara Saygı” gecesinde; Aydın Engin, Behiç Ak, Can Gürzap, Dilek Türel Güney, Duygu Sağıroğlu, Elif Türel, Gülriz Sururi, Hasan Kuruyazıcı, Kadir Has Üniversitesi öğrencileri, Köksal Engür, Metin Deniz, Metin Türel, Murat Ersan, Niyazi Dalyancı, Selçuk Yöntem, Tilbe Saran, Umur Bugay ve Zeynep Altıok Akatlı, ustayla ilgili anı ve düşüncelerini seyircilerle paylaşacak.

Cüneyt Türel’in özel yaşamından ve bütün bir ömrü adadığı tiyatro sahnelerinden fotoğraf ve görüntülerle aramızda olacağı “Ustalara Saygı”da, aktörün alâmet-i farikası sayılan olağanüstü sesiyle okuduğu şiirlerden örnekler de dinlenebilecek.