“Van Gogh”un yürek burkan öyküsü

Tiyatro Gerçek’in ünlü ressam Vincent Van Gogh’un portresini sahneye taşıdığı ve açılış oyunu olan “Van Gogh”, “Aliağa’da Ramazan 2015” etkinlikleri kapsamında bugün Aliağa Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde yorumlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tiyatro Gerçek’in ünlü ressam Vincent Van Gogh’un portresini sahneye taşıdığı ve açılış oyunu olan “Van Gogh”, “Aliağa’da Ramazan 2015” etkinlikleri kapsamında bugün Aliağa Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde yorumlanıyor. Sanatseverleri ünlü Hollandalı ressam Vincent Van Gogh’un yaşadıklarına, resme başlayışından intiharına kadar geçen süreye atölyesinde konuk eden oyun, saat 22.00’den itibaren izlenebiliyor. 

W. Gordon Smith’in yazdığı tek kişilik biyografik oyunu dilimize şair Ülkü Tamer kazandırdı. Hakan Gerçek’in yönettiği ve sahneye çıktığı tek kişilik oyun seyirciye “Bir yüzden sevgi çıkarılabilir mi ya da bir yüze sevgi eklenebilir mi?” sorusunu soruyor. Sahne tasarımı Nurullah Tuncer, ışık tasarımı Cem Yılmazer imzası taşıyan “Van Gogh”ta; Aslı Ataseven’in kostüm ve aksesuarları, Doğuş Bitecik’in video tasarımı ve Aria’nın müzikleri kullanılıyor. “Aliağa’da Ramazan 2015” başlıklı etkinlikler kapsamında sergilenecek diğer gösteriler şunlar: yarın “Pardon Bekar mısınız?”, 10 Temmuz’da “Abim Geldi”, 11 Temmuz’da Kemal Başar'ın uyarladığı komedi tarzındaki “Shakespeare’in Bütün Eserleri-Hafif Kısaltılmış”, 12 Temmuz’da “Marko Paşa”, 14 Temmuz’da “Kibarlık Budalası”, 15 Temmuz’da “Komik-i Meşhur Dümbüllü” ve 16 Temmuz’da “Beyaz Fil.”