Vizyon, son yılların gözde aktörlerinin işlerine teslim

Sinemalarımızda bu hafta seyircilere sunulan farklı türlerdeki altı yeni filmde; günümüzün sevilen erkek oyuncularından Hugh Jackman, Michael Fassbender, Onur Saylak, Daniel Radcliffe ve James McAvoy başrolleri yorumluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sinemalarımızda bugün ikisi yerli, biri animasyon olmak üzere altı yeni film vizyona giriyor. Vizyonun yeni filmlerinde, günümüzün sevilen erkek oyuncularının başrollerini paylaştığı filmler öne çıkıyor. Tiyatro ve sinemanın son yıldızlarından H ugh Jackman, “12 Yıllık Esaret”teki kötü adam performansıyla Oscar’a aday olan Michael Fassbender, ülkemizin sevilen aktörlerinden Onur Saylak, “Harry Potter” ile tüm dünyada tanınan Daniel Radcliff e ve “X-Men” serisinin yıldızlarından James McAvoy, bu hafta yeni filmlerini izleyeceğimiz aktörler arasında yer alıyor. 

Peter Pan’ın dönüşü... 

Haftanın en dikkat çekici filmlerinden biri, ünlü çocuk romanını yeniden yorumlayan “Pan.” Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Garrett Hedlund, Levi Miller, Rooney Mara ve Adeel Akhtar’ın başrollerinde oynadığı filmin yönetmeni Joe Wright. J.M. Barrie’nin “Peter Pan” masalından yola çıkan filmde; Peter 12 yaşında, asi bir mizaca sahip bir çocuk. Özel yeteneklere de sahip olan Peter, doğduğundan beri yaşadığı Londra’nın kasvetli yetimhanesinden kaçırılıp korsanların, savaşçıların ve perilerin olduğu Var Olmayan Ülke’ye götürülüyor. Film yetişkinler kadar çocuk izleyicilere de hitap ediyor

424234-b.jpg

Rüzgârın taşıdığı hatıralar 

Antalya Film Festivali’nin Uluslararası Yarışması’nda ülkemizi temsil eden iki filmden biri olan “Rüzgârın Hatıraları” da bugün vizyonda. Onur Saylak, Mustafa Uğurlu, Sofya Khandamirova, Murat Daltaban, Ebru Özkan, Tuba Büyüküstün ile Menderes Samancılar’ın oynadığı, Özcan Alper’in yönettiği film; 2. Dünya Savaşı’nın son günlerinde muhalif şair ve ressam Aram’ın, Türkiye’den kaçmak zorunda kalmasıyla birlikte, evrakları gelene dek SSCB–Gürcistan sınırındaki küçük bir dağ köyünde saklanmasıyla başlıyor. “Rüzgârın Hatıraları”nın çekimleri İstanbul, Artvin ve Batum’da gerçekleştirildi. 

32132132b.jpg

“Frankenstein” hem tiyatroda, hem sinemada 

Mary Shelly’nin klasik romanı “Frankenstein” da bu hafta sonu hem tiyatroda, hem sinemada perde açıyor. Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu’nun tiyatro uyarlaması yarın Zorlu PSM’de prömiyer yaparken, Paul McGuigan’ın yönettiği “Victor Frankenstein” ise sinemalarımızda bugün vizyona giriyor. Bilim adamı Victor Frankenstein ve yardımcısı Igor Strausman’ın insanoğlunu ölümsüzlüğe götürmek için giriştikleri deneyi öyküleyen filmde; Daniel Radcliff e, James McAvoy, Jessica Brown Findlay ile Andrew Scott oynuyor. Yönetmense Paul McGuigan. 

Haftanın tek animasyonu Shin Nelson ile Melanie Simka’nın yönettiği “Kurbağa Krallığı.” Türkçe seslendirme kadrosunda Murat Kosova ve Okay Karacan’ın yer aldığı filmde; Kurbağa Kral, olimpiyatlarda en çok madalya alan sporcuyla kızını evlendireceğini duyuruyor. Bunu öğrenen Prenses kaderini kendi ellerine almak için firar ediyor. Erkek kurbağa gibi giyinerek halkın arasına katılıyor. 

137860.jpg

Yerli korku sevenler için 

"Azap" vizyonda Dilek Keser ile Ulaş Güneş Kacargil’in birlikte yönettiği ve önemli rollerini İrem Deniz, Ayşe Selen, Dilşah Demir ile Ayşin Yeşim Çapanoğlu’nun yorumladığı “Azap” da haftanın diğer yerli filmi. Son yıllarda popüler olan yerli gerilim türündeki "Azap" filminde; Kütahya’nın bir köyüne ataması yapılan genç bir öğretmenin, köyle ilgili araştırma yaparken, eski gazetelerde çıkan cinlere ait korkunç haberleri görmesi ve işin aslını öğrenmek için arkadaşlarıyla birlikte fincanla cin çağırma seansına girişmeleri sonucu yaşanan gizemli olayları öykülüyor.

23423423-b-004.jpg

Ve yeniden Steve Jobs

Hollywood, Apple CEO’su Steve Jobs’un hikâyesini anlatmaya devam ediyor. Haftanın tek biyografik filmi olan “Steve Jobs”ta, teknolojinin kaderini değiştiren adamı bu kez Michael Fassbender oynuyor. Oscar ödüllü Danny Boyle’nin yönettiği filmin diğer önemli rollerinde; Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Katherine Waterson ve Sarah Snook var. “Steve Jobs” filmi, merkezindeki muhteşem adamın kişisel portresini resmetmek üzere bizi dijital devrimin perde arkasına götürüyor. Filmin yazarı senaryoyu Walter Isaacson’ın Apple’ın kurucusunun çok satan biyografisinden uyarlayan Oscar ödüllü Aaron Sorkin. Filmde Kate Winslett de Macintosh’un eski pazarlama müdürü Joanna Hoff man’ı canlandırıyor.

4234234-b.jpg