Vizyonda alternatif bir öykü arayanlara üç yeni seçenek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alternatif filmlerden hoşlanan sinemaseverler için bugün 3 yeni altenatif vizyona giriyor. Fransız sinemasından “Hayatımın Şansı (Samba), başrolünü Juliette Binoche’un oynadığı “Ve Perde” (Sils Maria) ve ABD-Fransa ortak yapımı “Karda Bir Beyaz Kuş” (White Bird in a Blizzard) alışıldık öykülerden sıkılan seyircilere göre. 

51 milyon kişi tarafından izlenen “Can Dostum”u yaratan ikili Olivier Nakache ve Eric Toledano’nun yeni filmi “Hayatımın Şansı”, sinemaseverlere yine sıcak, duygusal ve bir o kadar da eğlenceli bir hikâye vadediyor: Daha iyi bir hayat umuduyla geldiği Fransa’da düşük gelirli birçok işe girerek tutunmaya çalışan Samba, belgelerindeki eksik nedeniyle göçmenlik bürosu tarafından sınırdışı edilmek üzeredir. Alice ise bir şirkette üst düzey yöneticiyken geçirdiği bunalım sonucunda psikolojik tedavisinin bir parçası olarak göçmenlik bürosunda görevlendirilmiştir. Hayatının en zor zamanlarını geçiren ikilinin yolları çakışır ve aralarındaki duygusal çekim kısa sürede gitgide artar. Samba ve Alice’in yeni hayatı için umut artık çok da uzaklarda değildir. 

Omar Sy ve Charlotte Gainsbourg’a, Tahar Rahim ve Izïa Higelin’in eşlik ettiği “Hayatımın Şansı” (üstte), komedi ve aşkın içi içe geçtiği sürükleyici ve samimi bir film. Eleştirmenlerden tam not alan yapım, gösterime girdiği ilk haftada Fransa’da yaklaşık 1 milyon kişiyi salonlara çekti. 

Olivier Assayas’ın yönettiği ve Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloë Grace Moretz, Lars Edinger’in oynadıkları “Ve Perde” bir kadın öyküsü: Kariyerinin zirvesine ulaşan Maria Enders (Juliette Binoche), yirmi yıl önce ona şöhret kapılarını açan boyunda yeniden oynaması için teklif alır. Geçmişte patronu Helena’yı bütün cazibesiyle baştan çıkarıp intihara sürükleyen 20 yaşındaki genç Sigrid’i oynamıştır, bu defa ise ondan istenen Helena’yı oynamasıdır. Rolüne hazırlanmak için asistanı Valentine (Kristen Stewart) ile Alpler’deki Sils Maria Köyü’ne çekilir. Sigrid rolünü bu kez adını karıştığı skandallarla duyuran genç bir Hollwood aktrisi (Chloë Grace Moretz) oynayacaktır ve Maria kendini aynanın öteki tarafında, hırslı ve çekici bir kadınla yüz yüze bulur. Bu kadın aslında Maria’nın kişiliğinin rahatsız edici bir yansımasından başka bir şey değildir. 

Gregg Araki’nin yönettiği “Karda Bir Beyaz Kuş” ise Shailene Woodley, Eva Green, Christopher Meloni, Shiloh Fernandez, Gabourey Sidibe, Thomas Jane ve Angela Bassett’i buluşturuyor. Filmin öyküsü kısaca şöyle: Kusursuz ev kadını, güzel, çekici, gizemli ve huzursuz Eve ortadan kaybolunca, 17 yaşındaki kızı Kat, yıllardır onu ezen duygusal baskılardan kurtulmanın heyecanıyla annesinin yokluğunu hiç yadırgamaz.