Yapay zekâ hayatı tehdit ederse

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Günümüzün sevilen aktörlerinden Johnny Depp’in yeni filmi “Evrim” (Transcendence), sinemalarımızda bugün vizyona giriyor. “Kara Şövalye” serisiyle tanınan Wally Pfister’ın yönettiği bilimkurgu tarzındaki filmde Depp’in rol arkadaşları; Rebecca Hall, Paul Bettany, Kate Mara, Cillian Murphy ve Morgan Freeman. 

“Evrim”de Johnny Depp, insan duygularının etkilendiği tüm bilgiler ve hareketlerin bir bilgisayar tarafından da gerçekleştirilebilmesi için yapay zeka çalışmaları yapan Dr. Will Caster’ı canlandırıyor. Buluşları dolayısıyla çok popüler bir bilimadamı olan Will, aynı zamanda teknoloji düşmanı radikal grupların da bir numaralı hedefi. Will’den kendilerine teknolojik yardımda bulunmasını isteyen terörist grup, reddedilince bilimadamına saldırı düzenliyor. Will’in kendisi gibi bilimle uğraşan eşi Evelyn de, kocasının beynini gelişmiş bir süperbilgisayara entegre ediyor. Will’in bedeni artık ölü ama beyni eşiyle yeniden iletişime geçiyor. Johnny Depp’in filme dair yorumu şöyle: “Düşünün: Beyniniz bir anda internete bağlanmaya başlıyor, hangi konudan bilgi almak isterse alabiliyor. Böyle bir güce sahip olsanız siz ne yapardınız? Bu film, izleyicisine böyle bir gücün olsa ne yapardın, sorusunu sorduracak.”

Sinemanın binbir suratı: Johnny Depp

 Makas Eller: Johnny Depp’in sevilen ilk egzantrik rolü, hüzünlü ve komik Edward Makas Eller (yanda). Beyazperdenin yarım kalmış, sevimli “Frankenstein”ı. XKarayip Korsanları: Kaptan Jack Sparrow, Depp’in filmografisine fena halde damgasını vurmuş durumda. Ne de olsa serinin beşinci filmi hazırlanıyor. 
• Alis Harikalar Diyarında: Tim Burton, yakın arkadaşı Depp’i öyle bir hâle soktu ki klasik masalın yazarı çıkıp gelse “işte benim Çılgın Şapkacı’m” diyebilir. 
• Karanlık Gölgeler: Aktör, kendisinin de çok sevdiği ünlü televizyon dizisinin Tim Burton uyarlamasında karizmatik vampir Barnabas Collins’ti. 
• Maskeli Süvari: Kızılderili kanı da taşıyan Depp, “Maskeli Süvari”nin yerli arkadaşı Tonto’yla çocukların kalbini çaldı.