Yaz akşamları sanatla rengârenk

ENKA’nın bu yıl 27'ncisini düzenlediği Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları, bugün Nebi Birgi ve ekibinin yarattığı “Dorian” müzikalinin gösterimi ile başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ENKA’nın bu yıl 27'ncisini düzenlediği Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları, bugün Nebi Birgi ve ekibinin yarattığı “Dorian” müzikalinin gösterimi ile başlıyor. Etkinlik kapsamında bu yıl 10 film, 7 konser, 2 tiyatro, 2 müzikal, 2 modern dans ve 1 sergi programı var.

Gelenekselden çağdaşa, alternatiften popülere tüm sanat dallarını seyircisiyle bir araya getiren 27. Yıl ENKAKültür Sanat Açıkhava Buluşmaları, bugün başlıyor. Yaklaşık bin kişilik seyirci kapasitesiyle İstanbul’un önemli açıkhava sahneleri arasında yer alan ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu etkinliklerin ilk haftasında; Dorian Müzikali, Barış İçin Müzik Bakır Üfl emeliler Topluluğu, Fazıl Say&Serenad Bağcan ve MFÖ’yü ağırlamaya hazırlanıyor. 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları’nda bu yıl 10 sinema, 7 konser, 2 tiyatro, 2 müzikal, 2 modern dans ve 1 sergi programı var. 

27. Yıl Enka Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları’nın ilk etkinliği, bu akşam izlenebilecek olan “Dorian” müzikali. Ebedi güzellik ve sonsuz haz uğruna ruhunu şeytana satan ve mutluluğa ulaşmaya çalışan Dorian’ın hikâyesini anlatan eserin yapımcısı ve yönetmeni; şarkı sözlerini yazan, koreografiyi yapan ve başrolü üstlenen Nebi Birgi. MüzikalCİ topluluğunun prodüksiyonu olan eser, Oscar Wilde’ın kült romanı “Dorian Gray’in Portresi”ne dayanıyor. Birgi’ye sahnede Figen Sumeli, Ufuk Tan Altunkaya, Çağla Buldak ve Murat Usta’nın eşlik ettiği müzikalin bestesi ise Efl atun’a ait. 

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları, yarın akşamki Fazıl Say-Serenad Bağcan konserinden sonra, 3 Temmuz Cuma akşamı ise efsane müzik grubumuz MFÖ’yü konuk ediyor. Her yaştan dinleyicinin hayranlığını kazanmış ünlü topluluk, dillere destan olmuş şarkılarını ENKA dinleyicileriyle birlikte söylüyor. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur’un konseri, diğer etkinlikler gibi saat 21.00’den itibaren dinlenebiliyor. 

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları; ay sonuna kadar, 6 Temmuz gecesi dot topluluğunun “İki Kişilik Bir Yaz” oyunu, 7 Temmuz Salı akşamı “Whiplash” filmi, 8 Temmuz Çarşamba akşamı “Keskin Nişancı” filmi (American Sniper), 9 Temmuz’da Tiyatro İn’den “Katil Joe”, 10 Temmuz’da Vincent Periani Quintet, 13 Temmuz’da Çıplak Ayaklar Kumpanyası’ndan “Kız Doğdu & Tüh”, 14 Temmuz’da “Yapay Oyun”, 15 Temmuz’da “Birdman”, 20 Temmuz’da Tuluğ Tırpan ve Demet Evgar, 21 Temmuz’da “Yıldızlar Arası” (Interstellar), 22 Temmuz’da “Hobbit: Beş Ordunun Savaşı”, 23 Temmuz’da “Evrim” , 24 Temmuz’da Kardeş Türküler ve Ara Dinkjian, 27 Temmuz’da Nilüfer Belediyesi’nin tiyatro oyunu “Eşeğin Gölgesi”, 28 Temmuz’da Danny Collins, 29 Temmuz’da “Altınlı Kadın” (Woman in Gold), 30 Temmuz’da “Kuralsız” (Insurgent) ve 31 Temmuz’da Kıraç'la sürüyor.

Fazıl Say konseri, internetten canlı yayınlanacak

ENKA Kültür Sanat, bu yazki programında yeni bir uygulamaya imza atıyor. Besteci-piyanist Fazıl Say’ın yarın akşam vereceği konser, vivlive.com üzerinden canlı yayınla tüm klasik müzikseverlere ulaştırılıyor. Fazıl Say konserde, ENKA Vakfı’nın desteği ile yayınladığı albümü “Yeni Şarkılar”dan eserlerini Serenad Bağcan’ın yorumuyla ilk kez hem ENKA dinleyicisi için hem de konseri evlerinde dinleyecekler için seslendiriyor. Say’ın 20 yıl önce yazdığı şarkılarını derlediği “İlk Şarkılar” albümünü ve onun devamı niteliğindeki “Yeni Şarkılar”, ENKA seyircisiyle birlikte tüm dünyadan dinlenebiliyor. Kültür ve sanatın herkes için erişilebilir hale getirilmesi için çalışmalarını sürdüren ViV Live, bu konserle yayın hayatına başlıyor. Say konseri öncesinde ise ENKA sahnesi Barış İçin Müzik Bakır Üfl emeliler Topluluğu’nu ağırlıyor.

fazil-say-b.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir