Yerli film tutkunları sinemalara

“Bir Varmış Bir Yokmuş”, “Çekmeceler” ve “Yeni Dünya”, sevilen oyuncuları buluşturan iddialı yapımlar. "Bir Varmış Bir Yokmuş"ta Mert Fırat ve Melisa Sözen, "Çekmeceler"de Ece Dizdar ve Tilbe Saran, "Yeni Dünya"da Erkan Petekkaya ve Şükran Ovalı oynuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sinemalarımızda bugün farklı beğenilerden sinemaseverlere hitap eden üç yerli film vizyona giriyor. İlksen Başarır’ın yönettiği “Bir Varmış Bir Yokmuş”, M. Caner Alper ve Mehmet Binay'ın çektiği “Çekmeceler” ve Caner Erzincan imzalı “Yeni Dünya” (üstte), haftanın yerli alternatifleri. 

“Başka Dilde Aşk”, “Atlıkarınca”, “Erkek Tarafı” filmleriyle tanınan İlksen Başarır’ın senaryosunu Mert Fırat ile birlikte yazdığı ve yönettiği “Bir Varmış Bir Yokmuş”; romantik öykülerden hoşlanan sinemaseverlere göre bir film. Mert Fırat ve Melisa Sözen’in başrollerini paylaştıkları “Bir Varmış Bir Yokmuş”un diğer önemli rollerinde; Hare Sürel, Mustafa Uzunyılmaz, Judith Lieberman, Onur Şirin, Anıl Altınöz ve Göktay Tosun yer alıyor. Görüntüleri Emre Tanyıldız’a emanet olan filmde; duyduğu bir şarkının peşine düşen Nehir ile şarkıyı yapan Ozan’ın tüm zorluklara rağmen bitirmeyi başaramadıkları aşklarının hikâyesi anlatılıyor. “Bir Varmış Bir Yokmuş”un müzikleriyse Ali Güçlü Şimşek ve Görkem Karabudak’ın imzasını taşıyor. Haftanın ikinci yerli alternatifi M. Caner Alper’in Mehmet Binay ile birlikte yazıp yönettiği “Çekmeceler.” Psikolojik drama türündeki filmde; otuz ikinci yaşgününün gecesinde, kanlar içinde hastaneye kaldırılan Deniz’in, sıkça geçmişe döndüğü yoğun rehabilitasyon sürecinde, ruhundaki kilitli çekmeceler açılıyor. Kız çocuk ve ergen cinselliğinin neresinden tutacağını bilemeyen aktör bir anne-babanın, kendi kompleksleri arasında kızlarının bedeninde ve ruhunda açtıkları yaralar ortaya çıkıyor. Deniz karakterini Ece Dizdar’ın oynadığı filmde; Tilbe Saran, Taner Birsel, Nilüfer Açıkalın, Pınar Töre, Tuğrul Tülek rol alıyor. Taşradan İstanbul’da gelen bir ailenin serüvenini anlatan “Yeni Dünya” ise haftanın son yerli filmi. Caner Erzincan’ın yazıp yönettiği, Erkan Petekkaya ve Şükran Ovalı’nın oynadıkları filmin konusu kısaca şöyle: Köyde yaşayan bir aile daha kente doğru yola çıkarken geride ağarmış saçı sakalı ile yaşlı baba ve bir kenarda ağıt yakan anne olan biteni uzaktan izliyor.