Yerli filmlerle neşelenin!

Serkan Keskin ve Ertan Saban’ı buluşturan “Limonata” ve Murat Akkoyunlu ile Fırat Tanış’ın oynadıkları “Öğrenci İşleri” haftanın yerli komedileri

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bu hafta sinemalarımızda iki yerli komedi filmi birden vizyona giriyor: Aktör Ali Atay’ın ilk yönetmenlik denemesi “Limonata” ve Talip Karamahmutoğlu’nun çektiği “Öğrenci İşleri.” 

“Leyla ile Mecnun” serisinin Mecnun’u Ali Atay’ın yönetmen koltuğuna oturduğu “Limonata”, ilk gösterimi kısa bir süre önce sona eren İstanbul Film Festivali’nde yapılan bir eser. Ertan Saban, Serkan Keskin, Funda Eryiğit ve Luran Ahmeti’nin oynadıkları “Limonata” nın konusu kısaca şöyle: Suat, Makedonya’da yaşayan eski bir TIR şoförü, hasta yatağında ölmeyi beklemekte. Ölmeden önce oğlu Sakip’ten son bir isteği var; yıllar önce İstanbul’da imam nikahıyla evlendiği bir hanımdan olan oğlunu bulup yanına getirmesi. Bebekken terk ettiği oğlunu son bir kez görüp hellallik alarak ruhunu teslim etmek istiyor. Sakip, bir kardeşi olduğunu öğrendiğinde, onu bulmak için, Makedonya’dan İstanbul’a doğru babasının emektar arabasıyla yola çıkıyor. Elindeki bilgiler sadece, kardeşinin adının Selim olduğu ve babasının eline tutuşturduğu eski bir adres. 

Talip Karamahmutoğlu’nun yönettiği “Öğrenci İşleri”yse sevilen oyuncuları buluşturan bir komedi. Filmde Murat Akkoyunlu, Fırat Tanış, Yeliz Şar, Deniz Celiloğlu, Bora Akkaş , Begüm Öner, Tolga Canbeyli, Serhan Özben, Bülent Çolak, Tuncay Akça ve Ahmet Arıman rol alıyor. “Öğrenci İşleri”- nin konusuysa şöyle: Baba yadigarı hazırlık dersanesini zorlukla işleten Kısmet, müteahhit kardeşi İsmet’in kıymetli dersane arsasını kendisine satması ısrarlarına hep karşı koymuş. Ta ki fakir öğrencisinin komaya giren kardeşine yardım sözü verip İsmet’in iddiaya girme teklifini kabülüne kadar: İsmet kazanırsa arsayı satın alacak, Kısmet kazanırsa dersane borçları ödenip fakir öğrencisinin kardeşinin ameliyat masrafl arı karşılanacak. Kimin sınıfı sınavda daha başarılı olacak? Hile ile sınıfını üniversitelilerden para karşılığı oluşturan inşaatçı İsmet mi, sınıfı 3 yıldır sınavı kazanamayanlardan oluşan Kısmet mi? Üstüne üstlük Kısmet’in bel bağladığı rehber hoca, firari Bobinci Nuri tarafından gasp edilmiş ve böylece artık tüm motivasyon teknikleri bir mahkum tarafından verilmeye başlıyor.

Hollywood komedisi istiyorsanız

Tercihinizi yabancı bir komedi filminden yana kullanmak istiyorsanız, bu hafta tek alternatifi niz var: “Marigold Oteli’nde Hayatımın Tatili 2” (The Second Best Exotic Marigold Hotel.) John Madden’in yönettiği ve ilki çok sevilen fi lmde yine Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy ile Celia Imrie oynuyor. “Marigold Oteli’nde Hayatımın Tatili 2” fi lmi hayatlarının ikinci baharını yaşayan kişilerin, yaşamlarını ve ilişkilerini saygı ve sevgilerini sürdürerek nasıl devam ettirdiklerini anlatıyor. Bu nadir, neşeli, saygı ve sevgiyle dolu fi lm hayatın onu bırakmadığınız sürece, 60 ya da 70 yaşlarında bile sizi şaşırtmayı bırakmadığını anlatıyor.