Siirt AB yolunda

ahmetcoskunaydin@hotmail. com

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Dünya'nın da, ülkemizin de gündemi yoğun. Bir olay bitmeden, bir yenisi ekleniyor gündemimize. Fakat bütün bunların yanında yaşam da devam ediyor. Bugün sizleri yoğun gündemden alıp, bir başka yere götürmek istiyorum. Siirt'e. 

Diyebilirsiniz ki, durup dururken Siirt neden aklına geldi? Siirt, ev sahipliği yaptığı "Avrupa Birliği'ne (AB) Uyum Sürecinde Yerel Medyanın Rolü" konferans ve panelleriyle ön plana çıktı ve konumuzu oluşturdu. 

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Siirt'te düzenlenen bu konferansta, özellikle yerel medyanın yazılı, sesli, görüntülü ve internet temsilcileri yanında çok sayıda komşu ilden de gelen gazeteciler yer aldı. 

Burada, 14 Mayıs'ta başlayıp 16 Mayıs tarihine kadar etkinliklerde, Avrupa Birliği'ne giriş heyecanın kimi zaman zirve yaptığı, kimi zamanda kendi halinde kaldığına dikkat çekildi. 

Yaklaşık 135 bin insana ev sahipliği yapan bu kentin, elinde bulundurduğu turistik, kültürel ve tarihi zenginliklerin yeterince tanınmadığı, tanıtılamadığı bu buluşmada, özellikle dikkatlerden kaçmadı. 

Siirt'te bir araya elen yerel medya mensupları, bir çok sorunun ancak Avrupa Birliği'ne tam üye olunca çözülebileceği gibi bir duygu içinde. Halbuki, ana hedef, birliğin belirlediği hedefleri yakalamak. Önemli olan onların düzeyini bulmak ve hatta aşmak. 

Avrupa Birliği'nin, özgürlükler, demokrasi, basın, yayın, eğitim, sağlık ilkelerini bulmak ve o düzeye erişmek. 

AB'ye girmek, bizi bir sihirli değnek gibi etkileyip, sorunlarımızı çözemeyecek. Bu birliğe girişin heyecanını yaratacak, yaşatacak ve unutturmadan sürdürecek olan ulusal olduğu kadar, yerel medya'nın da başlıca görevi. Bu birliğin bizlere neler kazandıracağını, topluma anlatmak ve onu hazırlamak başta yerel medyanın üstlenmesi gereken bir sorumluluğu. 

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın düzenlediği bu konferansların, toplumu şekillendiren medya mensuplarına verilmesi,geleceğe yapılmış olumlu ve yerinde bir yatırım ve girişim olarak değerlendirilmeli. Bu çalışmaların meyvesinin , kısa zamanda alınması da mümkün. 

Konferanslar ve paneller sırasında Avrupa Birliği Bakanlığı'nın uzmanlarının verdikleri, hukuk, vizeler ve birlik ile ilgili diğer mevzuata yönelik bilgiler ise, toplumun katmanlarına ulaşabilmesi açısından bir başka olumlu katkıydı. 

Bu konferansların bir unutulmaz yönü ise Siirt dışından, kente gelenlerin tatma olanağı buldukları Büryan kebabıydı...

AB yolunda yerel medya konferansları hem beyinlere hem de ağız tadına yönelikti...

Buna çifte ziyafet de diyebilirsiniz. 

Aklınıza şu soru gelebilir, Büryan kebaptan bahsettin, biraz anlatıver? Cevap: Büryan kebap anlatılmaz, tadılır...

Bunun için  Siirt'e bir yolunuzu düşürüverin...

Bu konularda ilginizi çekebilir