AGİT'ten oylar yeniden sayılsın önerisi

AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Direktörü Link, anayasa değişikliği halk oylamasında kullanılan oyların yeniden sayılması önerisinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Güvenlik ve iş birliği Teşkilatı'ndan (AGİT), anayasa değişikliği referandumunda kullanılan "oylar yeniden sayılsın" önerisi geldi.

AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Georg Link, "oyların yeniden sayılması, seçim sürecine yönelik zayıflayan güveni artıracaktır" yorumunda bulundu.

Türk hükümetinin AGİT raporunu dikkate almayacağı yönündeki beyanatlardan üzüntü duyduğunu kaydeden Link, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iş birliğine yanaşmaması durumunda Türkiye'deki politik durumun kötüleşeceğini de öne sürdü.

"Bizim raporlarımız sadece AGİT tarafından değil, aynı zamanda AB, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler tarafından değerlendirilir ve bu kurumlara referans teşkil eder" diyen Link, Türkiye'nin, AGİT ile iş birliği yapmaması durumunda, bunun başka devletler ve kurumlar tarafından eleştirileceği ve politik açıdan sonuçsuz kalmayacağı değerlendirmesinde bulundu.