'Bunlar istemezük tayfasından'

Başbakan Yıldırım, "Bunlar istemezük tayfasından. Bunlar nerede hayırlı bir iş varsa dilleri alışmış 'Hayır' diyorlar." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Karadeniz'in incisi Sinop'un bugün bir başka güzel olduğunu, Karadeniz gibi coşup dünyaya 'Evet' diye haykırdığını ifade etti.

Güçlü Türkiye, istikrar ve istikbal için var olduklarının altını çizen Yıldırım, "Sinop kararını çoktan vermiş. Sinop hayırcılara zaten diyeceğini demiş. Sinoplu Diyojen, 'Gölge etme başka ihsan etmem.' diyor. Biz de 'Muhalefet partileri, gölge etmeyin sizden başka ihsan istemiyoruz.' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Sabahattin Ali'nin Sinop Cezaevi'ndeyken yazdığı "Hapishane" şiirinden dizeler okuyan Yıldırım, hiçbir lafa aldırış etmeyeceklerini, işlerine güçlerine bakacaklarını dile getirdi.

Geride kalan 15 yılda Türkiyeye çok büyük eserler kazandırdıklarını anımsatan Yıldırım, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, hızlı tren, tünel ve köprü projelerinden örnekler verdi.

Samsun'dan Sinop'a önceden 4 saatte gelindiğini, şimdi bu yolun bir saatte alındığını anlatan Yıldırım, "Onlar konuşur, AK Parti yapar. Yine konuşmaya devam ediyorlar. Bunlar istemezük tayfasından. Bunlar nerede hayırlı bir iş varsa dilleri alışmış 'Hayır' diyorlar. Köprü, tünel, havalimanı yapacaksın 'Hayır', şehir hastanesi, bölünmüş yol yapacaksın 'Hayır' diyorlar. Size bir kopya vereyim. O köprüler, o tüneller yapılınca bu hayırcılar herkesten önce geçer. Bunu da unutmayın. Yapıncaya kadar 'Hayır, hayır hayır'. Ondan sonra bir bakmışsın herkesin önüne geçmiş. Varsın onlar da geçsinler." ifadelerini kullandı.

Her mezhepten, her etnik gruptan, her inançtan insana eşit mesafede durduklarına, özgürlükleri genişlettiklerine, dış politikada dik duruş sergilediklerine dikkat çeken Yıldırım, "Teröre karşı asla taviz vermedik, mücadele yürüttük. Ne yaptıysak milletimiz için, sizin için yaptık. Çocuklarımızın, kadınlarımızın geleceği için yaptık. Sorunları torunlara havale etmedik." ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir