'Alkol endüstrisi boş durmuyor'

Yeşilay Cemiyeti, "Alkol endüstrisi, kendi haber ve reklamlarını yapmak, alkol tüketimini teşvik etmek için farklı yollar kullanmayı sürdürmektedir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Yeşilay Cemiyeti, alkol endüstrisini, küresel halk sağlığı otoritelerinin uyarılarına ve sağlık prensiplerine uymaya davet etti. 

Alkol endüstrisine karşı mücadele ediyor

Amacı fert ve toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyen, yaşam kalitesini düşüren maddelere karşı toplumu bilinçlendirmek olan Türkiye Yeşilay Cemiyeti, alkol endüstrisine karşı mücadelesine devam ediyor.

"Alkol tüketimini teşvik için farklı yollar kullanılıyor"

Cemiyet yaptığı açıklamada, “Bütün dünyada halk sağlığı prensipleri çerçevesinde reklam ve promosyonlarına sınır ve yasaklar getirilen alkol endüstrisi, geçen yıldan beri ülkemizde de uygulanan alkol düzenlemelerini by-pass ederek, kendi haber ve reklamlarını yapmak, alkol tüketimini teşvik etmek için farklı yollar kullanmayı sürdürmektedir” dedi. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

“Son olarak gazetelerde yer alan reklam ve haberlerde, 23-31 Mayıs arasında Girne, Lefkoşa ve Magosa'da 3. Kıbrıs Rakı Festivali düzenlendiği ve eğlencenin yanında sunulan indirimli rakı menüleriyle alkol tüketiminin teşvik edildiği görülmektedir. 

Yeşilay olarak bizler, Yavru Vatan Kıbrıs'ta yaşayan soydaşlarımızı ve yine Kıbrıs'taki binlerce Türk gencini bağımlılıktan ve alkolizmin tehlikelerinden korumak için, bu çirkin girişimi kınıyor ve yerli alkol endüstrisini küresel halk sağlığı otoritelerinin uyarılarına ve sağlık prensiplerine uymaya davet ediyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir