32 ülkeden ziyaretçi İzmir'e gelecek

10. Travel Turkey İzmir’de bu yıl ilk kez kurulacak Sağlık Turizmi Özel bölümünde ülkenin sağlık turizmi gelirlerini artıran sözleşmelere imza atılması bekleniyor. Etkinliğe sağlık turizmi için 32 ülkeden temsilciler gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR-İzmir, 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi ile turizmin yanı sıra sağlık sektörüne de katkı sağlayacak. Fuar bünyesinde Türk sağlık sektörü için özel alan kurulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi kapsamında Türkiye’nin doğal ve tarihi dokusundan kültürüne, damak tadından sağlık ve güzelliğe uzanacak tanıtımlar gerçekleştirilecek.

İzfaş’tan yapılan açıklamada Ürdün’ün Kızıldeniz’e açılan kapısı Akabe’nin Uluslararası Partner Destinasyon, Mersin’in Partner İl olduğu fuarda, sağlık turizmi için ilk kez özel bir bölüm oluşturulacağı dile getirildi. Sağlık Bakanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü destekleriyle oluşturulan, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTC)’nin stratejik partner olduğu “Sağlık Turizmi Özel Bölümü”nde ülkenin sağlık turizmi gelirlerini artıran sözleşmelere imza atılması bekleniyor.

Sağlık turizminin geliştirilmesine ve Türkiye’nin sağlık imkanlarının yurtiçi ve yurtdışı pazarlara tanıtılmasına yönelik olarak düzenlenen özel konseptte, sektör temsilcileri dünyanın farklı bölgelerinden gelecek sağlık yatırımcılarıyla temaslarda bulunacak. Sağlık turizmi için Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Çad, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Fas, Gana, Gine, Güney Sudan Cumhuriyeti, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kuveyt, Mali, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Senegal, Somali, Suudi Arabistan, Umman ve Yunanistan’dan temsilciler gelecek.

Sağlık Turizmi Özel Bölümü’nde; kamu hastaneleri, özel, vakıf ve üniversite hastaneleri, sağlık turizmi seyahat acentaları, göz hastaneleri, diş sağlığı ve estetik merkezleri, saç ekim klinik ve merkezleri, tüp bebek hastaneleri ve merkezleri, termal oteller ve tesisleri, sigorta şirketleri, assistance firmaları, zayıflama ve diyet klinikleri konusunda faaliyet gösteren firmalar stand açacak.

Ayrıca TÜRSAB ve Dünya Sağlık Turizm Konseyi (GHTC) işbirliği ile seyahat acentaları için uluslararası akreditasyonu olan “Seyahat Acentası Sağlık Turizm Eğitim ve Sertifika Programı” düzenlenecek. Dünya Sağlık Turizm Konseyi Eğitim Birim Başkanı Dr. Costantin Costantinidis tarafından verilecek eğitim 8 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Eğitimle katılımcıların, gelişmekte olan sağlık turizmine uyum sağlarken, fikirlerini yeni ufuklara taşımaları amaçlanıyor. Fuarda; İzmir, Aydın, Denizli, Muğla bölgelerinin sağlık ve termal turizmi açısından potansiyeli ve geleceği de değerlendirilecek

Bu konularda ilginizi çekebilir