Ameliyatsız estetikte yeni teknoloji

Medikal Estetik Hekimi Dr. Tırman, ameliyatsız estetikle ilgili açıklama yaparak bu konudaki 5 teknolojiyi aktardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ameliyatsız gençleştirme teknolojileri hakkında açıklamalar yapan Medikal Estetik Hekimi Dr. Hüseyin Tırman, bu teknolojiler ve uygulamalar hakkında önemli bilgiler verdi. Tırman'a göre, Botulinium toksinleri, dolgular ve enerji kuşağının ilk cihazları olan epilasyonlarla başlayan ameliyatsız estetik uygulamaları, her geçen gün eklenen yeni teknolojiler ile başka sorunlara çözüm olmaya aday. Enerjinin estetikte yeniden yorumlanması veya geliştirilmesi ile artık birçok sorundan tek veya birkaç seansla tedavi olabilmek mümkün.

Dr. Hüseyin Tırman'ın açıklaması şöyle;

Yüksek teknoloji ürünü picosil ile bir saniye trilyona bölünerek tıbbın hizmetine sunuluyor. Yani 1/1 000 000 000 000.

Bu kadar hızlı olan ışık ne işimize yarar?

Işığın hızlandırılması sayesinde dövme ve cilt lekelerine gönderilen enerji sayesinde çok daha yüksek bir darbeye maruz kalan sorun” fotomekanik etki” dediğimiz bir yöntemle çok küçük parçalara ayrılabiliyor. Dövmedeki boya, lekeyi oluşturan “melanin”  çok daha küçük parçalara bölünüyor. Bu da savunma hücrelerinin onları yutup daha hızlı ve daha az seansta leke ve dövmelerden kurtulmamıza yarıyor.

Leke ve dövmede alexandrite dalga boyu doğru mu?

Epilasyonda etkinliğini kanıtlamış olan bu dalga boyu derinlere inebilmek adına Nd Yag denilen ve suyu ısıtarak dövme ve lekeye etki eden sistemlerle değiştirilmişti. Pico saniye hızına ulaşabilen ışık sayesinde dövme ve leke üzerine en etkili Alexandrite dalga boyunu kullanarak çok daha az seansta ve cilde zarar vermeden sorunları ortadan kaldırmak mümkün hale geldi.

Ayrıca bu dalga boyu mavi ve yeşil renkli boyalara da etkili olduğundan, KTP başlığı ile birlikte tüm renklerdeki dövmeleri silmek artık 3-4 seans kadar sürüyor.Üstelik cilde zarar vermeden.

Bir önceki kuşakta kullanılan, cildin üst yüzeyini lazer enerjisi ile etkileyerek yenilenmesini hedefleyen fraksiyonel lazerler, özellikle yaşlı ciltler, sivilce izleri, lekeler ve cilt gençleştirmede çok kullanılmaktaydı. Dr. Hüseyin Tırman, ağrılı olmasının yanında hastanın uygulama sonrası iyileşme dönemi gerektirmesi nedeniyle çok fazla tercih edilmediğini dile getirdi. “Fokus Lens teknolojisi” sayesinde artık fraksiyonel lazerlerden farklı olarak bal peteği gibi birkaç mm lik ışık birçok parçaya bölünerek cilde zarar vermeden, ağrısız ve iyileşme için zaman gerektirmeden sorunlarınızı çözebilmektedir. Picosil, enerjiyi verirken çok küçük parçalar şeklinde bölerek, enerjinin gönderilmesi ile  en etkin sonuçları daha az seansta almanızı sağlamaktadır.

Picosil nerede kullanılır?

· Çiller

· Doğum sonrası lekeler dahil tüm lekeler,

· Her renk dövme çıkartma uygulamaları

· Sivilce izleri, ince kırışıklık ve cilt gençleştirme işlemleri

Termilift: Enjektabl ısı enerjisi

Enjektable Radyofrekans olan bu sistem sayesinde kanül olarak adlandırılan özel bir pipet sayesinde cilt altına enerji verilmektedir. Kanül keskin uçlu olmadığından bildiğimiz iğnelerden farklı olarak cilt altında zarar vermeden istenilen bölgeye ulaşılabilmektedir. Üstelik tek seansta sonuç alınan bir uygulama…

Cilt altına verilen enerji ne işe yarar?

Cilt altına verilen enerji termal kameralar ile kontrol edilen ısı oluşumuna sebep olur. Bu ısı oluşumu sonrasında:

· 42 C de cilt kollajen üretimi yaparak sıkılaşır ve gerilir. Cilt germe işlemlerinde kullanılır,

· 60 C de yağlar erir. Bu sayede istenmeyen yağlardan kurtulmak mümkün olabilmektedir.

· 85 C de sinirlerde geçici harabiyet oluşur. Gevşeme ile botox etkisi sağlanmaktadır.

Cildin Sıkılaşması ve Gerilmesi İle Hangi Sorunlar Tedavi Edilir?

Cildin gevşemesi ve yaşlanmayla beraber yüz ve vücutta birçok değişiklik olur. Bu enerji sayesinde gevşemeye bağlı bir çok soruna çözüm bulunabilmektedir:

· Gözaltı torbalarının tedavi edilmesi,

· Yanaklardaki sarkmaların giderilmesi,

· Gıdı bölgesinin tedavi edilmesi,

· Boyundaki gevşeme ve kırışıklıkların tedavisi,

· Göğüslerin hafif ve orta seviyedeki sarkmasının giderilmesi,

· Kollardaki gevşemenin tedavisi,

· Sütyen etrafı gevşemelerin tedavisi,

· Doğum sonrası karın gevşemesinin tedavisi,

· İç bacaktaki gevşeme ve fazlalığın tedavisi,

· Diz üstündeki oluşan gevşeme ve kırışıklıkların tedavisi….

Doğru enerji ile yağların eritilmesi nerelerde işe yarar?

· Yanaklardaki fazla yağların inceltilerek eritilmesi,

· Gıdı bölgesinde biriken yağların tedavisi,

· Karın ve bel bölgesindeki fazla yağların giderilmesi,

· Basen ve bacaklardaki yağlanmanın düzeltilmesi,

Yüksek enerji ile sinirleri durdurmak doğru mu?

Geçici bir sinir harabiyeti ile yapılan bu işlem sayesinde botulinium toksinine gerek kalmadan yüzdeki dinamik kırışıklılardan kurtularak yüz gençleştirmek mümkün. Yine benzer reaksiyon ile koltuk altı terlemesi de birkaç yıllığına enerji ile durdurulabiliyor.

Her bölgede etkili olan bu enerji genital bölgede kullanılıyor mu?

Doğum ve menapoz her kadının geçmişinde var olan süreçlerdir. Enerjinin genital bölgede kullanımı ile, öncelikle hanımların genital bölgesindeki kapakların gençleştirilerek sıkılaştırılması mümkün. 3 seansta yapılan ameliyatsız ve bakım gerektirmeyen bu işlem sonrasında bayanların genital bölgesindeki görünüm düzelmekle birlikte işlem sonrası hem vajinal daralma, hem varsa menapoz yada başka sebeplere dayalı ıslanma sorunları, hem de bir miktar idrar kaçırma sorunları hatta çalışmalara göre orgazm problemlerinin bir kısmı tedavi edilmiş oluyor.

Altın frekans: Deri içi bölünmüş ısı enerjisi

Altın iğnelerle cildin altında belli derinliklerde çok mutlu olunmayan enerji; geliştirilerek altın frekans oluşturulmuştur. Böylelikle, cildin üzerinden özel 3 boyutlu başlıklar ile, daha önceden başka yöntemlerle başarılamayan bir çok işlem yapılabilmekte. Özel başlıklar ile seans sırasında 50 bin noktaya varan enerji noktası ile uygulama sonrasında iyileşme dönemine gerek kalmadan, hızlı ve etkili iyi sonuçlar alınmaktadır. Sorunun büyüklüğüne bağlı olarak, 2-3 seans uygulanabilmektedir.

Altın Frekans ile hangi sorunlar giderilebilir?

· Cildin yenilenmesi,

· Yüz ovalinin belirginleştirilmesi,

· Boyun ve gıdının sıkılaştırılması,

· Vücuttaki çatlakların tedavisi,

· Talenjiektazi denilen yüzdeki küçük kılcal damarların tedavisi.

· Sivilce izleri

Ultherapy: Derin ses enerjisi

Özel başlıklar sayesinde ses enerjisinden ısı oluşturarak, cilde zarar vermeden ve iyileşme dönemi gerektirmeden cildi sıkılaştırarak ameliyatsız yüz estetiği adıyla bilinen bu yöntem, son dönemim popüler uygulamaları arasında. Tek seansta sonuç almak isteyenler için cazip bir tedavi.

Ultherapy nerelerde kullanılır:

· Kaş Kaldırma

· Göz kapakları ve göz altı torbaların tedavisi,

· Yanaklardaki gevşeme ve sarkmaların tedavisi,

· Dudak üstü kırışıklıklar,

· Gıdı bölgesindeki gevşemelerin tedavisi,

· Boyun bölgesindeki gevşemelerin tedavisi,

· Dekolte kırışıklıklarının tedavisi,

· Göğüslerdeki sarkma tedavisi,

· Karın bölgesindeki gevşemelerin tedavisi,

· Popo sıkılaştırma ve dikleştirme tedavisi,

· Kollar ve dizüstü kırışıklık ve gevşemelerin tedavisi.

D.A.S: Plazma enerjisi

Cilde temas etmeden yüksek enerji oluşturularak sorunların buharlaştırılmasını sağlayan bu yöntem ile, iyi huylu cilt lezyonlarını tedavi etmek mümkün. Hem de hiç yara izi oluşturmadan.

Plazma enerjisi nerelerde kullanılır?

· Göz kapağının ameliyatsız estetiği,

· İyi huylu benlerin tedavisi,

· Göz çevresindeki yağ birikimlerinin tedavisi,

· Ağız çevresindeki ince kırışıklılar,

· Kulak önü kırışıklıklar,

· Yüzeysel lekeler,

· Çatlaklar…

Estetik uygulamalarda yeni nesil enerjiler, kimi zaman hızlandırılarak, kimi zaman dalga boyları değiştirilerek, derinliği, uygulama şekli veya gücü arttırılarak, birçok yeni tedavi olanağı sağlamaktadır. Yeni yaklaşımlar sayesinde enerji ileride çok daha farklı kullanımlarla genç ve daha sağlıklı görünmemiz için, çok daha etkin olarak kullanılmaya devam edecektir.