Gribal enfeksiyonlardan korunmak için "kivi tüketin"

ODÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karadeniz: "Hem bağışıklığın güçlenmesi hem de gribal enfeksiyonun önlenmesi adına kiviyi bol bol tüketmemiz gerekiyor"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
ORDU - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, "Hem bağışıklığın güçlenmesi hem de gribal enfeksiyonun önlenmesi adına kiviyi bol bol tüketmemiz gerekiyor" dedi. Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle kış aylarında gribal enfeksiyonun sıkça görüldüğünü, bu nedenle bolca C vitamini içeren kivi tüketilmesi gerektiğini söyledi.
 
Kivinin tüketim noktasında değerlendirildiğinde insan sağlığı üzerinde çok faydaları bulunan güzel bir meyve olduğunu anlatan Karadeniz, "Kış aylarına girmiş durumdayız. Hem bağışıklığın güçlenmesi hem de gribal enfeksiyonun önlenmesi adına kiviyi bol bol tüketmemiz gerekiyor" diye konuştu.
C vitamini denildiğinde akla önce turunçgillerin geldiğini belirten Karadeniz, "Turunçgiller C vitamini bakımından oldukça zengin meyvelerdir. Ama kivi, turunçgillerden en az 5 veya 6 kat daha fazla C vitamini içermektedir" dedi.
 
Prof. Dr. Karadeniz, yaklaşık 130 gramlık kivinin yarısının dahi yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacını karşıladığını sözlerine ekledi.
 
 
Bu konularda ilginizi çekebilir