Güven Sağlık Grubu 45. yılını tıp bayramında kutladı

Güven Sağlık Grubunun 45. yılını kutlamak için düzenlenen gecede Limak Filarmoni Orkestrası da bir konser verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

ANKARA - Güven Sağlık Grubu, 45. kuruluş yıldönümünü ve tıp bayramını birlikte kutladı. Kutlama töreninde grubun kurucuları adına verilen “10. Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Tıp Ödülü” de verildi.

Kutlama töreninde bir konuşma yapan Güven Çayyolu Sağlıklı Yaşam Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı Banu Küçükel, “Ankara’dan bir Türkiye markası yarattık. Bunu kendi imkanlarımız ve emeğimizle yaptık. Sadece Ankara’ya değil, Anadolu’da yüz binlerce kişiye sevgiyle, bilimle, titizlikle, dikkat ve özenle hizmet ederken, yüzlerce çocuğa da sessiz, sedasız derinden ışık olduk, yol olduk” dedi.

Kadın çalışan oranı yüzde 60

Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Küçükel Ezberci ise Güven Sağlık Grubunun çalışanlarının yüzde 60’ını kadınların oluşturduğunu hatırlatarak, “Güven Ailesi’nin kadınlarına selam olsun. Tababeti yücelten Türkiye’nin her yerinde hizmet veren kadın hekimlere selam olsun. Ankara’nın yüzünü ağartan markalar yaratan, disiplinleriyle, onurlu duruşlarıyla, aldıklarını veren anlayışlarıyla, Türkiye’nin referans şirketlerini oluşturan başta Ebru Özdemir olmak üzere Ankaralı iş kadınlarımıza selam olsun” dedi.

10. Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Tıp Ödülü Kadri Murat Gürses’in

Gecede, bilimsel araştırmalara verilen Dr. Aysun-Ahmet Küçükel Tıp Ödülü’nün 10.’su Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Kadri Murat Gürses’e verildi. Gürses çalışmasında damar sertliği gelişiminde rol oynayan yeni bir molekülün varlığını kanıtlamıştı.

Limak Filarmoni Orkestrası

Gece Sanat Yönetmenliğini Murat Karahan’ın yaptığı şef Alessandro Cedrone yönetimindeki Limak Filarmoni Orkestrası konseriyle sona erdi. Konserde, orkestranın yanı sıra, tenör Murat Karahan ve soprano Seda Aracı Ayazlı sevilen opera aryaları yanında, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserlerini de seslendirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir