Hafta sonunda yüzünü görebilecek

Türkiye'nin beşinci yüz nakli yapılan Recep Sert'in bu hafta sonuna doğru tıraşı yapılıp, aynada yüzünü görmesine izin verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA  - Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, '"Recep Sert'in bu hafta sonuna doğru tıraşını yapıp aynada yüzünü görmesine izin vereceğiz'' dedi.

Özkan, Akdeniz Üniversitesinde yaptığı basın toplantısında, Recep Sert'in naklin ardından 3,5 haftayı geride bıraktığını, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Sert'in yüzüne bayramdan önce revizyon niteliği taşıyan küçük müdahalelerde bulunduklarını ifade eden Özkan, yüzünde temizlemeler ile çenesinde ufak tefek oynamalar yaptıklarını anlattı. Sert'in ağız tabanını temizleyip dili öne aldıklarını belirten Özkan, bir revizyon daha yapacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin beşinci yüz nakliyle ilgili her şeyin yolunda gittiğini vurgulayan Özkan, Recep Sert'in odasının içinde sürekli hareketli olduğunu, yürüdüğünü dile getirdi.

Özkan, şöyle konuştu:

"Recep Sert'in bu hafta sonuna doğru tıraşını yapıp aynada yüzünü görmesine izin vereceğiz. Sakalı da uzadı. Yüzünde 3,5 haftalık bir sakalı var. Çenesini hareket ettiriyor ama konuşmuyor. El hareketleri ve yazıyla kendini ifade ediyor. Kendisini merak ediyor. Aynada görmek istiyor. Daha güzel ve temiz bir yüz görmesi açısından yeni yüzüyle hafta sonuna doğru tanıştıracağız."

Özkan, şu anda 5 yüz nakli adayı bulunduğunu ifade etti.

Derya Sert'in sağlık durumu

Doç. Dr. Özlenen Özkan, dünyanın kadavradan ilk rahim nakli yapılan Derya Sert'in sağlık durumunun da iyi olduğunu dile getirerek, embriyo transferi için verimli bir rahim olmasını beklediklerini kaydetti. Özkan, embriyo naklini eylül-ekim ayları gibi yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.