Meteoroloji: Sıcaklık düşecek

Hava sıcaklığı, güney, iç ve batı kesimlerde azalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hava sıçaklığının güney, iç ve batı kesimlerde azalması, güneydoğu kesimlerde artması, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bir bölümünde beklenen yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Artvin, Bayburt, Bingöl, Muş, Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri (Ceyhan, İmamoğlu ve Kozan), Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri (Andırın ve Göksun) ve Hatay'ın Erzin ilçesi ile Diyarbakır ve Batman'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile zamanla Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ise güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve batı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile gece saatlerinde Sinop ve Samsun kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.