Sağlık Bakanlığı takibe aldı

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce en kısa sürede gerekli tetkiklerin yapılacağını ve sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, damacana su numunelerini özel bir laboratuvarda analiz ettiren ve çoğunun mikrobiyolojik açıdan uygunsuz çıktığını açıklayan televizyon programı yetkililerinden, tetkik yapmak ve sonuçları kamuoyuyla paylaşmak amacıyla numunelerin alındığı adresleri istedi.
Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, dün bir televizyon kanalında yayınlanan programda; İstanbul'un değişik noktalarından damacana su numunelerin alındığı, bunların özel bir laboratuvarda analizlerinin yaptırıldığı ve çoğunun mikrobiyolojik açıdan uygunsuz çıktığı bilgisi verildiği anımsatıldı.
Halkın güvenli suya ulaşmasını temin etmek amacıyla tüm içme suları gibi damacana sularının da kaynağından, halka ulaşana kadar bakanlıkça titizlikle takip edildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Halk Sağlığı Müdürlüklerimizce belirli aralıklarla su dolum tesislerinden ve piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri esnasında numuneler alınmakta ve analizleri yaptırılmaktadır. Halkımızın sağlığını tehdit edebilecek uygunsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin ivedilikle alınabilmesi amacıyla söz konusu TV programının yetkililerinden, su numunelerinin hangi adreslerden alındığı bilgisinin Kurumumuza acilen iletilmesi talep edilmiştir. İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce en kısa sürede gerekli tetkikler yapılacak ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir