'Sezaryen oranının yüzde 70'lere çıkması çılgınlık'

Sezaryen doğuma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Akdağ, "Sezaryen doğum oranlarının özel sektöre yüzde 70'lere çıkmış olması çılgınlık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kocaeli'nde katıldığı bir etkinlikte konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ sezaryen doğum oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mecbur kalmadıkça sezaryanın tercih edilmemesi gerektiğini belirten Akdağ, "Özellikle özel sektörde yüksek sezaryen oranları var. Bununla mücadele ediyoruz, edeceğiz. Ama ben hem Kocaelili vatandaşlarımıza, hem de Türk halkına sezaryen konusunda hamile kadınlarımıza söylüyorum. Çocuklarının sağlıklarını düşünmelerini ve mecbur kalmadıkça sezaryen tekliflerini kabul etmemelerini öneriyorum" dedi.

Özel sektörde sezaryen doğum oranlarının yüzde 70'lere çıktığını söyleyen Akdağ: "Yani sadece isteğe bağlı sezaryen diye bir kavramın normal ilim anlayışı, tıp anlayışı içinde olmadığını ifade etmek istiyorum. Elbette ihtiyaç olduğunda anne ve sağlığı için sezaryen yapılabilir. Ama özel sektörde bunun yüzde 70’lerin üzerine çıkmış olması gerçekten bir çılgınlık. Bunu kabul etmiyoruz ve mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir