2 ildeki yabancı şirketlerin etkinliklerini düzenliyor

İzmir ve Manisa’daki dünya devlerinin etkinliklerini Aliözgür Prodüksiyon yönetiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ahmet USMAN

İZMİR – Son dönemde yaygınlaşan etkinlik yönetimi konusunda hizmet veren Aliözgür Prodüksiyon, İzmir ve Manisa’daki yabancı sermayeli şirketlerin büyük bölümünün toplantı ve kurumsal etkinliklerini yönetiyor.

Türkiye’de yakın zamana kadar etkinlik yönetimi ile organizasyon konularının aynı şekilde değerlendirildiğini dile getiren Aliözgür Production & Event Menegement’in Sahibi Aliözgür Öztürk, “Etkinlik yönetimi işi Türkiye’de son 10 yıldır, İzmir’de 3-4 yıldır profesyonel anlamda yapılıyor. Ben 1997’de organizasyon işi ile sektöre girdim. 2008’de yurtdışına gittim. Orada edindiğim bilgi birikimi ve deneyimlerim benim aslında etkinlik yönetimi yaptığımı gösterdi. 2011’de ekibimizi oluşturarak profesyonel olarak bu hizmeti vermeye başladık” dedi.

Etkinlik yönetimi ile organizasyon firmaları arasındaki farkın iş yapış şekli olduğunu vurgulayan Öztürk, “Örneğin müşteri bayi toplantısı yapacaksa organizasyon firmasına bunu nerede, nasıl yapacağını söyler. Ama etkinlik yönetimi firması iseniz bu müşterinize bu toplantı ile neyi hedeflediğini, nasıl bir sonuç almak istediğini öğrenirsiniz. Biz, etkinlik için gazetecilikle özdeşleşen ne, ne zaman, nerede, nasıl, neden, kim sorularını içeren 5N 1K sorularını soran, onların uygun çözümler bulan ve sahada koordinasyonu yapan firmayız. İşin yaratıcı kısmından başlayıp, sahadaki uygulama kısmına kadarki süreci yönetiriz. Müşterimizden etkinliğin amacını, hedefini öğreniriz, nerede, nasıl, neyi, ne zaman, kimle yapması gerektiği, içeriğin yönetimi, konseptin-temanın oluşturulmasından raporlanmasına kadar tüm süreci yönetiriz” diye konuştu.

Ağırlıklı olarak iki ana başlık altında 9 konuda hizmet verdiklerini dile getiren Öztürk, “Toplantı yönetimi konusunda dönem, lansman-relansman-tanıtım, bayi ve eğitim toplantıları; kurumsal etkinlik yönetimi başlığı altında da kuruluş yıldönümü, açılış-ödül-temel atma törenleri, motivasyon etkinlikleri, fabrika piknikleri ve prodüksiyon hizmetleri sunuyoruz. Yılda 200’e yakın etkinliği yönetiyoruz. Türkiye’nin en büyük 500 firması arasındaki 60-70 firma müşterimiz. Toplam 150’ye yakın müşterimiz var. Ama müşteri ve iş sayısından çok ciro artışını önemsiyoruz. Etkinlik sayımız değil, etkinliklerin kapsamı büyüyor. Hedefimiz yeni müşteri elde etmek değil, müşterilerimizin tüm etkinliklerini yönetmek” dedi.

Müşterileri arasında Schneider Electrik, Ferrero, Amcor, Fokker, Weber, LM Wind Power, Bosch, Coca Cola, Egepen Deceuninck, İmperial Tobacco, Mahle, Philip Morris, Weber Saint Gobain gibi dünya devlerinin bulunduğunu belirten Aliözgür Öztürk, “Türkiye merkezi İzmir’de olan yabancı sermayeli firmaların yüzde 90’ına hizmet veriyoruz. Winsa, Turkcell, Özsüt, İnci Akü, Banvik, Bakioğlu Holding gibi firmaları da müşterilerimiz arasında sayabiliriz. Bu müşteri profili sayesinde ekonomideki kırılganlıklardan asgari düzeyde etkileniyoruz. Çünkü müşterilerimiz bu etkinlikleri anlamlı ve gerekli olduğu bilinciyle yapıyorlar, karşılığını gördükleri için de ara vermiyorlar. Örneğin son dönemde dünyada ve Türkiye’de yaşanan olumsuzluklara rağmen büyümemizi sürdürdük” diye konuştu.

İzmir ile birlikte büyüyoruz

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’a şube açmak için çalışmalar yaptıklarını, fakat İzmir’in hızlı bir büyüme sürecine girmesi ile bunu askıya aldıklarını dile getiren Öztürk, şunları söyledi: “İzmir’deki hızlı büyümeden payımızı alıyoruz. Kısa vadede varolan müşterilerimizin etkinliklerinin içerik ve kapsamını genişletmeyi, orta vadede İzmir’de hala ulaşamadığımız potansiyel müşterilere ulaşmayı hedefliyoruz. Uzun vadede de ulusal boyutta da ses getirecek bir etkinlik yönetimi firması olmak hedeflerimiz arasında. 5 yıl içinde bunu başarmış oluruz. Bizim işimizin temelinde mutluluk yatıyor. Bunun için de etkinlik yapacak kuruluşların insan odaklı firmalarla çalışması lazım. Biz bunu başardığımız için karşılığını alıyoruz. Son yıllarda aktif reklam ve pazarlama çalışması yapmıyoruz. Referanslarımız sayesinde büyüyoruz.”